IJspiste en Winterdorp op Solftplaats in Berendrecht officieel geopend

De ijspiste werd op vrijdag 8 december officieel geopend

BERENDRECHT – Op vrijdag 8 december is het winterdorp op de Solftplaats in Berendrecht officieel geopend door het districtsbestuur. In het gezellige, overdekte winterdorp is er een ijspiste, eet- en drankkraampjes en zal er tot zondag 7 januari 2024 heel wat animatie zijn.

Vanaf 8 december tot 7 januari vinden de Winter Wonder Weken plaats op ’t Solft in Berendrecht. Het winterdorp is alvast feestelijk geopend door het districtsbestuur met een discobar op vrijdag 8 december.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts en schepenen Rudi Sempels, Sandra Suykerbuyk en Pascale De Langhe

Heel wat bezoekers hebben voor het eerst de ijspiste van 300 vierkante meter uitgetest. Voor zij die geen risico namen op het ijs, kozen ervoor om de gezellige eet- en drankkraampjes al eens op te zoeken. De kraampjes worden de komende weken door verenigingen van het district zelf uitgebaat. Je kan er terecht voor lekkere frietjes tot een straffe jenever.

De komende weken worden er ook heel wat activiteiten georganiseerd in het winterdorp. Op zondag 17 december is er een openluchtkerstmarkt, elke vrijdag- en zaterdagavond zal er een dj zijn in de tent en ook de kerstman en Disney-figuren komen op bezoek.

Ook in de Sint-Gertrudiskerk in Zandvliet blijft de wintersfeer behouden met een (uitverkocht) kerstconcert van Udo, Sandra Kim en Garry Hagger op zondag 10 december.

Nieuwjaarsdrink
Het winterdorp is ook de locatie van de jaarlijkse nieuwjaarsdrink. Het district nodigt op zondag 7 januari 2024 alle inwoners uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Elke inwoner krijgt 2 gratis drankbonnen aangeboden en kinderen tot en met 12 jaar schaatsen die dag gratis op de ijspiste.

Praktische info
Bezoekers komen best zoveel als mogelijk met de fiets naar de Solftplaats. Auto’s kunnen parkeren op de buurtparking aan Berendrecht Sport in de Monnikenhofstraat.

Alle info over de activiteiten, openingsuren, prijzen en de aanwezige verenigingen tijdens de Winter Wonder Weken is terug te vinden op www.winterwonderweken.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder