“Iedereen Wereldburger” viert zijn 10e editie met de vertoning van “The Mind Game”


KAPELLEN/BRASSCHAAT – “Iedereen Wereldburger” is een project voor de leerlingen van de 3e graad van het secundair onderwijs van de scholen in de gemeente Brasschaat.
Opzet is om de leerlingen kennis te laten maken met het Fedasil opvangcentrum Kapellen aan de hand van rondleidingen en zo ruimte te voorzien voor ontmoeting en dialoog. Op langere termijn hopen we dat dit leidt tot een ruimer wereldbeeld.

“Iedereen Wereldburger” is aan zijn 10e editie toe. Om dit te vieren worden de rondleidingen aangevuld met de vertoning van de documentairefilm “The Mind Game”. Deze film werd grotendeels opgenomen in het opvangcentrum van Kapellen. Ook protagonist/regisseur Sajid Kahn Nasiri en het filmteam uit Nederland worden uitgenodigd om met het publiek in gesprek te gaan. Dit zal beslist een grote indruk nalaten en de impact van dit project vergroten.

Mundio vzw, GROS Brasschaat, Dienst Duurzame Ontwikkeling Brasschaat, Fedasil Opvangcentrum Kapellen, Vlucka vzw en FILMPACT werkten dit project samen uit. Dankzij de steun van CERA wordt ook het filmteam uitgenodigd.

Meer dan 1.100 leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar uit verschillende scholen hebben zich ingeschreven om deel te nemen. Naast de bezoeken en vertoningen voor de leerlingen, bieden we “The Mind Game” ook als ontbijtfilm aan voor de ouders van de leerlingen en andere buurtbewoners.

In totaal zijn er 47 rondleidingen voorzien en de schoolbezoeken lopen nog tot en met vrijdag 26 april.

Op donderdag 25 en vrijdag 26 april de documentaire “The Mind Game” vertoond in zaal LUX Kapellen. De leerkrachten kregen lesmateriaal ter beschikking om zowel het bezoek aan het opvangcentrum en de vertoning van “The Mind Game” in de klas voor te bereiden en om een nabespreking te kunnen voorzien. Leerlingen maken tijdens deze lessen kennis met mensenrechten in de breedste zin van het woord. Ze leren over migratie, de impact van de vluchtreis van SK en hoe hij omgaat met de enorme mentale druk van de asielprocedure, wantrouwende autoriteiten en verontrustende berichten van thuis.


Ontbijtfilm voor het grote publiek
Op zondag 26 mei vertonen we de documentaire voor een ruimer publiek. In zaal Hemelhoeve in Brasschaat organiseren we een ontbijtfilm met gastsprekers SK en documentairemaker Els Van Driel. Tickets bestellen kan via deze link. willyvanbouwel@gmail.com – info.kapellen@fedasil.be

©Fedasil Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *