Huwelijken in Kalmthout vinden tot 2025 plaats in “romantisch” Arboretum

Het Vangeertenhof valt alvast in de smaak bij de kersverse bruid Shanice en bruidegom Erik

KALMTHOUT – De komende 2 jaar zullen alle huwelijken in de gemeente Kalmthout plaatsvinden in het Vangeertenhof, het kasteeltje aan het Arboretum. De raadzaal wordt gerenoveerd en daarom moest de gemeente op zoek naar een nieuwe plek. De keuze voor het Arboretum valt alvast in de smaak bij de kersverse bruid en bruidegom.

Het Vangeertenhof

Tot 2025 zullen alle huwelijksceremonies voor de wet in Kalmthout doorgaan in het Vangeertenhof, in het Arboretum. “Door renovatiewerken zal vanaf mei de oude raadzaal niet meer in gebruik zijn”, vertelt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V).

De gemeente moest dus voor 2 jaar op zoek naar een nieuwe plek voor alle huwelijken. “Het moest een openbare en toegankelijke plek zijn, want je mag niet overal trouwen. We dachten eerst aan het OCMW-gebouw, maar toen kwamen we uit op het Vangeertenhof, in het Arboretum.” De gemeenteraad moest het Vangeertenhof ook officieel aanduiden als trouwlocatie.

Een mooi welkomstbord voor het bruidspaar

Een droomlocatie, volgens burgemeester Lukas Jacobs. “Een prachtig gebouw, zo bieden we een burgerlijke ceremonie aan in de idyllische plantentuin. Momenteel bloeien er prachtige bloesems en bij mooi weer kan er ook een receptie gehouden worden in het Arboretum. Mensen verzekeren ons nu al dat we hier nooit meer weg zullen gaan.”

Erik en Shanice, het eerste koppel dat in de echt werd verbonden in het Vangeertenhof,
door burgemeester Lukas Jacobs

Erik en Shanice waren de eersten die huwden in het Vangeertenhof. “Ik vind het fantastisch om dit moment te vieren tussen de bloemen in de plantentuin. Het is zeker een verbetering ten opzichte van het gemeentehuis. Veel romantischer ook”, aldus de bruid.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *