Hulpdienst Brandweer Stabroek viert welslagen sensibiliseringscampagne

14 september lanceerde de VZW Hulpdienst Brandweer Stabroek een sensibiliseringscampagne. Er werden campagneposters in de gemeente opgehangen, flyers uitgedeeld en een facebookpagina opgestart. De campagne werd door de bewoners enthousiast onthaald en steeds meer mensen ijveren intussen voor de oprichting van een eigen officieel korps in de gemeente.

“Onze actie heeft als doel de bewoners te informeren over de voordelen van de oprichting van een eigen officieel korps in de gemeente. Maar ook de pijnpunten van het huidige veiligheidsbeleid komen in onze communicatie aan bod” zegt Carl Verlinden, voorzitter van de VZW Hulpdienst Brandweer Stabroek.

De Hulpdienst kan rekenen op een steeds groter wordende achterban die de campagne steunt. Op de Dorpsdag tekenden maar liefst 1800 mensen de petitie en meer dan 831 mensen steunen intussen de campagne via de Facebookpagina. “Wij zijn aangenaam verrast door de positieve reacties van de bewoners.  Laat dit voor het volgend bestuur een duidelijk signaal zijn om snel werk te maken van dit dossier”.

Familiefeest
Zaterdag 27 oktober viert de Hulpdienst samen met de bewoners van Stabroek het welslagen van de campagne in de Oude Depot Vandermolen, Dorpsstraat 63 in Stabroek. Bewoners die de petitie nog niet tekenden kunnen die dag alsnog hun handtekening op de brandweerslang zetten.

Programmatie event
Vanaf 14u is er voor de kleinsten een Vlaamse kermis voorzien (springkasteel, grime, eendjes vangen,…). Wie zin heeft in spektakel moet zeker om 15:30u een kijkje gaan nemen. Dan kruipen enkele Bv’s, waaronder Wim Soutaer, Christophe Stienlet (Wittekerke), Stoffel Bollu (Familie), Leen Dendievel (Spring), Jeron Dewulf (Familie) en Jeroen de Pauw (kok) in de huid van brandweerman en leggen ze tegen de tijd een parcours met brandweertaken af. Goochelaar Guilini zal tijdens twee illusieshows magie toveren in de zaal en de ‘Improfeten’ brengen improvisatietheater van de bovenste plank.

Om 17:15u maakt men de resultaten van de campagne bekend en zullen aftredend burgemeester Alida de Bie(CD&V) en toekomstig burgemeester Rik Frans(NVA) samen de petitie in ontvangst nemen.

Vanaf 18:30u kunnen de benen worden losgegooid op het ‘Bal van de Brandweer’.  De covergroep ‘Pink Cadillac’ zal de avond inzetten met een performance in onvervalste ‘Rockabilly’ stijl. Na het optreden neemt DJ Koen de feestvierders mee in wat beloofd een lange nacht te worden…

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *