Hulde aan de grand dame van het Franse chanson: Edith Piaf

Mireille Vaesen (©Club K)

KALMTHOUT – Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat Edith Piaf overleed. Cultuursmakers Kalmthout nodigt daarom op zaterdag 11 februari Mireille Vaesen uit in Club K in Kalmthout voor een intiem concert waarmee zij hulde brengt aan de ‘grande dame van het Franse chanson’.

“Mireille Vaesen zingt al vanaf heel jonge leeftijd en is intussen van veel markten thuis. Ze studeerde kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck en deed onder meer een tournee met Hugo Claus”, vertelt Alain ‘T Kindt, voorzitter van Cultuursmakers Kalmthout. “Ze trad ook vaak op in Duitsland en maakte muziektheater voor kinderen en volwassenen”.

Edith Piaf

Edith Piaf of Edith Giovanna Gassion zoals ze officieel heet was een nakomeling van een roemrijk circusgeslacht. “Zij kon nooit alleen zijn en was heel de tijd op zoek naar liefde, passie en plezier. Eigenlijk wou ze maar één ding: zingen, zingen en zingen!”, legt Alain ‘T Kindt uit. “Edith Piaf maakte vele hits en groeide zo uit tot ‘de grande dame van het Franse chanson’. Mireille Vaesen brengt alle bekende liedjes zoals Rien de Rien, Milord, Hymne à l’amour, Mon Homme, LaMarseillaise en vele anderen. Een niette missen eerbetoon aan Edith Piaf.
Mireille Vaesen laat zich voor dit concert begeleiden door twee topmuzikanten. Martine de Kok is een singer-songwriter, maar ook een uitstekende pianiste. Ze werkte onder meer samen met Herman Van Veen en theatergezelschap FroeFroe. Zij zingt soms mee en speelt ter ere van Edith Piaf piano en accordeon. Sam Pasternak is een groot talent op viool. “Tijdens dit concert speelt hij meestal gitaar, maar soms ook cello of piano”, geeft Alain ‘T Kindt van Cultuursmakers Kalmthout mee.
Het concert start op 11 februari 2023 om 20u in zaal Club K, Kapellensteenweg 234 in Kalmthout. Kaarten kosten 15 euro.
Reserveren via Ticketgang of via website: https://www.cultuursmakers.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder