Horeca kan plaatsen maximaal benutten

Straat naast Dorpsplein verkeersvrij

De burgemeester van Kapellen, Dirk Van Mechelen, besliste om het straatje naast het Dorpsplein dit weekend, 8 en 9 mei, verkeersvrij te maken. Zo kan het door de horeca maximaal worden benut voor het plaatsen van terrassen en blijft er voldoende ruimte om eventuele drukte in goede banen te leiden.

Op zaterdag 8 mei 2021 heropenen de horecaterrassen na een maandenlange sluiting ten gevolge van de coronapandemie. Het Dorpsplein en de parkeervakken in het gelijknamige straatje naast het plein worden dit weekend maximaal benut voor het plaatsen van deze terrassen.

De heropening gaat vermoedelijk gepaard met de nodige drukte. Om die in goede banen te leiden, besliste de burgemeester dat tijdens het weekend van zaterdag 8 mei en zondag 9 mei 2021 de straat naast het Dorpsplein wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Er zullen nadarhekken worden geplaatst, maar de parkeerplaatsen ter hoogte van de bibliotheek voor mensen met een beperking blijven wel bereikbaar, uitzonderlijk via de Essenhoutstraat.

Volgens de huidige coronamaatregelen kunnen terrassen openen tussen 8.00 en 22.00 uur. Aan de klant wordt gevraagd om deze uren te respecteren, zowel voor de horeca-uitbaters als voor de omwonenden. Op die manier wordt het voor iedereen opnieuw… genieten! 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder