Horeca en bewoners herleven na gekte rond Pokémon

-lillo-pokemon-maanden-later
Tijdens de zomermaanden werd het Antwerpse havendorpje Lillo overrompeld door duizenden spelers van Pokémon Go. De rust van de amper 35 inwoners werd zodanig verstoord dat de Antwerps burgemeester Bart De Wever een verbod oplegde om ’s nachts nog Pokémons te vangen. De slaaprust van de bewoners keerde weer maar aan de toeloop overdag kwam geen einde. Eind oktober verdween de hype even snel als ze de kop opstak.
Het is tegenwoordig rustig in Lillo. Naar plaatselijk normen zelfs te rustig maar dat is ooit anders geweest. In de zomermaanden hadden Pokémonjagers ontdekt dat Lillo vol zeldzame pokémons zat en dat nieuws ging als een lopend vuurtje doorheen Vlaanderen. Gevolg was een dagelijkse overrompeling van duizenden Pokémonspelers die vaak tot ’s nachts bleven rondhangen vergezeld van de nodige alcohol en lawaaihinder. Haast alle inwoners van Lillo kijken bewogen terug op de Pokémonhype. “Sinds de hype achter de rug is kan ik terug slapen met het raam open. Dat was in de zomer nog onmogelijk. Lillo is opnieuw Lillo zoals we het willen. Rustig in de week en een gezellige drukte tijdens het weekend” zegt bewoner Mil Boriau. “Eerst hebben we de hype met open armen ontvangen. Onze omzet steeg en we konden een heel jaar goed maken maar al vlug kwamen ook de nadelen naar boven. Vaste klanten bleven weg omdat ze geen plaatsje vonden of omdat het te druk was. Gelukkig zijn de meeste teruggekeerd” zegt de uitbater van Het Landshuis.
Nieuwe spel op komst
De waanzinnige populariteit van afgelopen zomer komt wellicht niet meer terug, maar Pokémon Go blijft tot op de dag van vandaag miljoenen mensen bekoren. Sinds de release van het spel, in juli, is het al meer dan vijfhonderd miljoen keer gedownload en bracht zo’n  600 miljoen euro in het laatje van Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go. Na de zomervakantie raakte het spel in vrije val maar Niantic probeert de vorige spelers terug naar het spel te brengen. Er circuleren veel geruchten over een grootste update van het spel. De tweede generatie Pokémonjagers, kan dan opnieuw virtuele beestjes vangen. Bovendien zou de mogelijkheid bestaan om vroegere Pokémons onderling te ruilen. Wanneer de update er komt, blijft voorlopig een vraagteken. De bewoners van Lillo zullen bang moeten afwachten. (FSE)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder