Hoog bezoek voor verdwenen Polderdorp

EKEREN/SCHOONBROEK – Van het polderdorp Wilmarsdonk dat in de jaren ’60 verdween voor de uitbreiding van de haven, rest ons niet veel meer. Het best bewaarde relict is het geklasseerde Bremserorgel uit de voormalige gesloopte Sint-Laurentiuskerk.
Dat staat nu na een omzwerving van meer dan 50 jaar en een geslaagd restauratieproject in de nieuwe Sint-Laurentiuskerk van Ekeren-Schoonbroek.

Op donderdag, 20 oktober om 13 u komt organist Bart Jacobs, organist-titularis van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal (Brussel) oefenen om dit unieke en waardevolle instrument uit de 17de eeuw. Bart Jacobs concerteert in binnen- en buitenland op grote orgels en in grote kerken en kathedralen maar voor het Bremserorgel zakt hij graag af naar Ekeren.

Hij zal er oefenen in aanloop van het concert dat hij in dezelfde kerk geeft op zondag, 23 oktober om 15 u op uitnodiging van Orgel Ekeren voor het slotconcert van het 22ste Orgelfestival.

Dat een kathedraalorganist, en dan nog die uit hoofdstad Brussel, ooit op het orgel van een klein polderdorpje zou komen spelen, hadden de verdreven bewoners in de jaren ’60 bij de sloop van hun dorp waarschijnlijk nooit kunnen denken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder