Hoofdinspecteur Politiezone Noord, André D’Hoine met pensioen

Vrijdag 21 januari werd hoofdinspecteur André D’Hoine, n.a.v. zijn pensioen, door het politiekorps Politiezone Noord  feestelijk ontvangen   in het gemeenthuis Beukenhof te Kapellen.  Hoofdcommissaris Luc Gers  schetste op luchtige wijze het verloop van  de carrière van de gevierde en overhandigde een geschenk aan André en werd vrouwtje Rita  in de bloemetjes gezet.
André  is de eerste in het rijtje van zes agenten  van het Politiekorps zone Noord die dit jaar met pensioen gaat.  Later op het jaar volgen nog zijn collega’s hoofdinspecteur Ludo Claessens (coördinator Polder), hoofdinspecteur Luc Jongenelen (wijkagent),  inspecteur Walter Ibens (wijkagent) en  hoofdinspecteur Guido De Ridder (verkeersteam) allen uit het Stabroekse korps  en  inspecteur Danny De Vos (interventieagent) uit Kapellen.  Op zijn beurt dankte André zijn collega’s voor de samenwerking en had een attentie bij voor zijn twee naaste medewerkers nl. Dirk De Roeck en Serge Van Hooydonk.
André D’Hoine
Hoofdinspecteur André D’Hoine, afkomstig  van Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland, wordt op 27 januari as. 65 jaar.  Als jonge gast werkte hij een tijdje in de privésector en nadien, van 1968 tot 1974 bij de Douane en Accijnzen te Merksem.
In 1974 maakte hij de overstap naar de politie  en begon als veldwachter te Hoevenen. In 1982 werd André bij de gemeentelijke politie Stabroek tot hoofdinspecteur benoemd.  Na de hervormingen van het korps in 2001, is hij dan als verantwoordelijke voor milieu en stedenbouwkundige binnen de afdeling onderzoek beginnen te werken.
André kennen we als iemand die altijd stipt en correct zijn taken uitvoerde.  Punctueel pluisde hij alle dossier uit.  Na 36 jaren dienst stopt hij op 31 januari as.
Natuurpunt
André heeft  een groot hart voor de natuur. Aangesloten bij  Natuurpunt  gidst  hij regelmatig natuurliefhebbers rond in de bossen in onze regio. Tevens zetelt hij in het beheerteam van het Elsenbos en is aangesteld als conservator van de Schans van de Smoutakker  in Stabroek, en is lid van de milieuraad van Stabroek. Taken die hij ook nauwgezet uitvoert.
André is penningmeester van  de Kerkfabriek in Hoevenen, de gemeente waar hij woonachtig is.
Samen met zijn vrouwtje Rita Gryson, die werkte op het OCMW van Stabroek, kan hij nu genieten van een welverdiend pensioen!
foto:  v.l.n.r. Hoofdcommissaris Luc Gers, Burgemeester Alida De Bie,  André D’Hoine  en echtgenote Rita Gryson

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *