Honden baas in gedeelte Peerdsbos te Brasschaat

hondenweide brasschaat


Dat wisten we echt niet: ruim 560.000 honden telt men in Vlaanderen. Een meer dan behoorlijk aantal. Dat de gemeente Brasschaat met meer dan 10 hondenweides niet onderdoet, ja, dat wisten we wel.
Zopas, op koude dinsdagmorgen 15 april werd vooraan in domein Peerdsbos, op een klein drafje verwijderd van parking en melkerij, een nieuwe hondenzone van ruim 1 ha voorbehouden voor alle woefkes, groot en klein, al dan niet blaf-gericht.  Het Agentschap voor Natuur en Bos opende vorige week ook een nieuwe zone voor onze viervoeters in Kalmthout. Zulk een groene zone geeft de huisdieren de kans onder het wa    akzaam oog van hun baasjes rond te hollen, te ravotten, te ‘djeurren’ zonder echt iemand te hinderen. Immers, in de rest van het grote Peerdsbos moeten ze net als andere lotgenoten aan de leiband blijven. Met 2 nieuwe hondenzones staat te teller van  Natuur en Bos in onze provincie op 13.
Een 12-tal hondenbezitters hebben dinsdag het nieuwe domein met hun troeteldieren geopend, onder het waakzaam oog van een behoorlijk aantal gemeentelijke mandatarissen. Geen namen deze keer: de hond staat centraal…! De meesten van hen (de honden bedoel ik dan) deden ook netjes hun  “gevoeg”  Aangezien de oppervlakte groot is viel dat niet onmiddellijk op…!  erjee.
foto’s Luc Rampart

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder