Hoevenen heeft er weer een Belgisch kampioen bij!

Op 22 januari werd Dylan Van De Cappelle Belgisch kampioen Taekwondo.  In de klasse van de -63 kg was hij de absolute kampioen!
Na jaren keihard trainen was dit een bekroning op zijn harde werk. Als 18 jarige houdt hij er een strak trainingsschema op na, terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten het feesten op de eerste plaats zetten.
Dylan:” Taekwondo is een sport waar ik mij echt thuis in voel. Ik vind het leuk om de kennis die ik heb over te dragen aan jongere clubleden. Eigenlijk is het meer een levensstijl. Ik train al jaren bij Jeong Sin in Hoevenen. Het is een relatief kleine club, waar respect voor elkaar op de eerste plaats komt. Erik Baert is onze trainer, en om eerlijk te zijn, ik kan alles aan hem vragen, en hij zal het doen (lacht).”
Dylan is zeker nog niet aan zijn laatste overwinning toe. Hij hoopt voor Hoevenen en de club de wereldkampioen titel mee naar huis te nemen.
We wensen Dylan heel veel succes!
Mocht u meer info willen over Taekwondo en Jeong Sin in Hoevenen, neem dan gerust contact op.
Lessen voor kinderen en volwassenen vanaf 5j
Website: www.tkdjeongsin.be
Email: erikb@skynet.be
Tel: +32 477.37 01 75
Dylan Van De Cappelle aan het woord
Op het Belgisch Kampioenschap Taekwondo op 22 januari in Maasmechelen werd Dylan Van De Cappelle verdiend Belgisch Kampioen in de categorie -63kg.
Dylan, die al sinds zijn 9de bij Jeong Sin in Hoevenen traint, en met deze overwinning zijn titel van Belgisch Kampioen bij de junioren vorig jaar bevestigt, steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Ik wil nog veel meer bereiken en schitteren op een WK”.
Hij heeft daar alles voor over: “Ik train gemiddeld 16 uur per week. Naast de trainingen in de club heb ik mijn eigen training routine (techniek, stretchen en fitness) die ik rigoureus uitvoer. Mijn sterktes zijn mijn counters en mijn rechterbeen, daar werk ik constant aan”.  
Veel tijd voor zijn vrienden houdt deze scholier van het PITO niet over. “Wanneer ik in voorbereiding zit op een belangrijke wedstrijd ben ik uiterst gefocust en kan ik niet zomaar ingaan op afspraken met vrienden. Je moet er toch veel voor laten. Omdat Taekwondo gewichtsklassen kent kan ik niet zomaar eten wat ik wil, wanneer ik dat wil. Gelukkig heb ik goeie vrienden die begrijpen dat Taekwondo mijn leven is en daarmee om kunnen gaan. Ik vind ook de steun die ik nodig heb bij mijn ouders en familieleden. Daarnaast is Erik, de hoofdtrainer van Jeong Sin een bron van inspiratie en ondersteuning”.
Dylan ontdekte Taekwondo via een vriend, die hem introduceerde bij Jeong Sin. “Daarvoor heb ik gevoetbald, net als mijn vader en andere familieleden. Gevechtsport is me niet met de paplepel ingegeven (lacht). Ik vond in Jeong Sin een toegankelijke club, met een positieve ‘vibe’ en respect voor alle deelnemers ongeacht hun niveau of kunnen”.
Nu hij zelf Assistent Trainer is wil hij resultaten voor de jongeren (vanaf 5 jaar) die hij traint. Voorwaarde is dat ze het zelf echt willen, maar dan ben ik ook bereid daar heel veel moeite in te steken.
Taekwondo is voor Dylan meer dan een sport, het is een levenswijze. “Door Taekwondo heb ik meer zelfvertrouwen. Je leert respect te tonen ten overstaan van anderen. De sportiviteit tussen de deelnemers op wedstrijden is tekenend voor Taekwondo. Daarnaast bevordert het beoefenen van Taekwondo je lenigheid, uithouding en dynamiek”.
Wanneer Dylan zich voorbereid op een wedstrijd beeld hij zich een week van tevoren al in hoe de kampen gaan verlopen. “Positief denken helpt de wedstrijden te winnen. Het is belangrijk op de mat te laten zien wie je bent. Wanneer je vertrouwd in jezelf kan je bereiken wat je wil”.
Wanneer ik Dylan vraag naar zijn mooiste Taekwondo moment tot nu antwoord hij onmiddellijk “Mijn titel van vorig jaar (BK junioren). In november 2010 kampte ik met een hardnekkige beenblessure (beenvliesontsteking). Ik heb toen een klein half jaar niet kunnen trainen ten toch het Belgisch Kampioenschap gewonnen in het jaar daarna. Voor mij was dat de bekroning van het harde werk na mijn blessure.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *