Historische hoeve 'De Groene Swaen' verkocht

groene-swaen
De Groene Swaen in Stabroek is verkocht aan Bernard De Troch en Rita Ràcz. Het Berendrechts koppel was meteen weg van een van de oudste panden in Stabroek. Het oudste deel van de hoeve dateert uit de 17de eeuw. Zeven generaties van de familie Janssens woonden en werken er op de boerderij. In 1813 kwam de eerste generatie van de familie in De Groene Swaen. “Sedert dan is de hoeve altijd in handen geweest van de familie Janssens. Tot voor elf jaar is hier ook geboerd.
Eerder dit jaar overleed Max Janssens en omdat het huis te groot werd voor zijn weduwe Hortense Van den Maegdenbergh kwam het pand te koop. Het komt nu in handen van het Berendrechtse koppel.
Bernard De Troch is burgerlijk ingenieur en Rita Ràcs is zaakvoerder van ‘Eiken Project’. De uit Hongarije afkomstige Rita opende eerder een toonzaal waar ze landelijke keukens showt die volledig gemaakt zijn in Hongaarse eik. Die toonzaal is ondergebracht in het vroegere antiekwinkeltje aan het kruispunt van de Waterstraat en de Kapelsestraat. “De Groene Swaen is al mooi op zich en wij gaan het historische gebouw heel mooi inrichten”, verklapt Rita Ràcz.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *