Het Schuttershof in Hoevenen wordt "De oude brouwerij"

tijs-dorpsdag
Decennia geleden had elk polderdorp zijn eigen brouwerij. In Oorderen had je bijvoorbeeld brouwerij de Hoop, de Nederschelde in Wilmarsdonk, Brouwerijen Vandermolen en Veraart in Stabroek, enz…Vandaag de dag vinden we alleen in de grote steden nog brouwerijen. De oude brouwerijen moesten vaak wijken voor de uitbreiding van de haven of overleefden simpelweg de tand des tijds niet. Sinds enkele jaren merken we duidelijk de opwaardering van het ambachtelijke en van brouwerijen die hoog inzetten op authentieke beleving rond hun merk, kijk maar naar wat brouwerij De Koninck heeft gecreëerd op hun site.
Ook in onze streek gaan ze terug naar de tijd dat alles zo simpel was. Christophe Vandermolen en Tijs Van Langenhove slagen de handen in mekaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze gaan het Schuttershof in Hoevenen ombouwen tot een unieke combinatie van zalen in 3 verschillende stijlen. “Je moet daarbij denken aan de circle of life. Je zal er terecht kunnen voor je trouwfeest of bedrijfsfeest, babyborrel, jubileum, teerfeest maar ook voor een kleiner feestje, of zelfs een uitvaart. Kortom voor alle grote momenten in je leven”, gaat Tijs verder.
Verschillende stijlen
Er komen 3 zalen in verschillende stijlen. Vooraan, waar het vroegere café was, komt een café in Parijse stijl ‘De Hoop’ genaamd dat je kan huren. De tweede zaal is boven en wordt ‘De Brouw’ genoemd.  De grote zaal beneden zal worden omgetoverd tot de ‘Bierfabriek’. In die grote zaal gaan ze voor de events werken met tankbier, een revolutionaire manier van bierbeleving. Tanks van 1.000 liter worden rechtsreeks gevuld door de tapwagens van de brouwerij. Een pilsje rechtreeks uit de tank getapt is veel smakelijker.elangrijk is dat de klant vooraf veel keuze heeft hoe hij zijn feest wil invullen en welke dranken hij daar graag bij heeft. Uiteraard wel beperkt door het gamma van hun partners.
Naast de verhuur op maat van de zalen, zal je er af en toe ook terecht kunnen om te gaan brunchen bijvoorbeeld rond moederdag of Pasen of een andere gelegenheid. Verdere info daaromtrent zal je kunnen vinden op de website die weldra actief is.
Hou alvast het weekend van 29 en 30 oktober vrij. Dan kan je de sfeer gaan opsnuiven in het nieuwe concept en flaneren langs de vele eetstanden en foodtrucks verspreid over de drie unieke zalen. Het wordt een hypergezellige setting met live-muziek, bierbeleving en foodpairing.
Info: Feestzaal & conceptverhuur
De Oude Brouwerij’
Kerkstraat 18 te Hoevenen
www.deoudebrouwerij.be
Het volledige artikel vindt u in ons magazine van 30 september.
oude-brouwerij

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder