“Het komt voor in de beste families”: lezing van Thuis-acteur Mathias Vergels

©organisatie TE GEK

ESSEN – Zanger en acteur Mathias Vergels, bekend als Lowieke uit Thuis, brengt op 30 september om 19.30 uur in lokaal dienstencentrum ’t Gasthuis te Essen een taboedoorbrekende voorstelling over de onmacht, de angst, het verdriet en de schaamte die familieleden soms ervaren wanneer een van hun naaste ernstige psychische problemen blijkt te hebben.

Samen met zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck (gitaar en zang) geeft Mathias een onderhoudende en oprechte voorstelling vol muziek en verhalen uit hun leven en uit het gelijknamige boek Het komt voor in de beste families.

Geestelijke gezondheid
De voorstelling kadert in de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, waarin we ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar willen maken. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2023 werd uitgebracht. Het boek biedt de lezer een inzicht op de impact van mentale problemen op vrienden en verwanten van psychisch kwetsbaren. Het is dit openhartig boek dat aan de basis lag van deze buitengewone voorstelling waarmee Mathias en Manu het publiek een hart onder riem steekt.

Tickets
Organisaties TE GEK!? en Similes zetten zich in om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Daarom werken ze graag samen om deze voorstelling te promoten. Tickets voor de voorstelling kosten 6 euro via www.essen.be/tickets. Een ticket aan kansentarief met UiTPAS is mogelijk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *