Het is weer Jules Vriendjesdag in Hof De Bist

EKEREN – Jules komt opnieuw naar Ekeren. Alle kinderen en hun familie zijn zondag 23 juni tussen 10 en 17uur van harte welkom in park Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, voor een fijne Jules Vriendjesdag.

De vriendjes van Jules mogen heel wat verwachten. Er is poppentheater Alles loopt op rolletjes, je kan deelnemen aan een Jules zoektocht en er is voorlees- en een signeersessie met Annemie Berebrouckx, de auteur van Jules. Je kan Jules ook ontmoeten. En om het nog gezelliger te maken staan in het park een draaimolen, springkastelen en verzorgt Stad der Dromen straattheater. Inkom gratis. Inschrijven voor het poppentheater en het voorleesmoment is nodig.

De eerste Vriendjesdag op 18 mei 2014 was een schot in de roos. De jonge fans van klaspop Jules zakten met hun ouders massaal af naar het Hof de Bist. Het idee voor een Jules Vriendjesdag ontstond in 2012 bij de onthulling van het bronzen standbeeld van Jules. Toen rijpte er bij het districtsbestuur het idee om meer activiteiten rond het beeldje te organiseren. Auteur en illustrator Annemie Berebrouckx was voor het idee onmiddellijk te vinden. Annemie is geboren en getogen in Ekeren. Ze is vooral gekend van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Jules speelt de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in vele Vlaamse kleuterscholen wordt gebruikt. Annemie ontving in 2016 de Ekerse cultuurprijs De Drie Akers in de categorie Blikvangers.
www.252cc.be – (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *