Heropstart werken Dorpsstraat/Laageind (N111)


Weggebruikers op tijdelijke rijbaan aan noordzijde Laageind
Het zomers bouwverlof loopt op zijn einde. Maandag worden de werken in het Laageind terug hervat.Daarbij schuift het verkeer in Laageind meteen op naar de uiterste zijkant van het openbaar domein. Voetganger, fietser en automobilist krijgen een plaats op de asfaltstrook die aan de noordzijde speciaal daartoe is aangelegd.

De verharding en asfaltstrook langs de woningen biedt ruimte om in twee richtingen comfortabel te wandelen en fietsen. Aan de andere zijde rijdt het verkeer van de haven richting Putte op een rijvak van drie meter. Een afgelijnde zone tussenin zorgt dat dit gemotoriseerd verkeer op een veilige afstand van de actieve weggebruiker rijdt.

Zowel op de rijweg als het fietspad geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dit betekent dat ook speed pedelecs deze maximumsnelheid moeten respecteren!

Naast de asfaltstrook wordt heel Laageind werfzone.
Zodra het verkeer is omgezet start de opbraak van de oude rijbaan. De werfzone omvat dan de hele breedte tussen de tijdelijke asfaltstrook en de woningen aan de zuidzijde (oneven huisnummers Laageind). Tot het einde van het jaar vinden hier eerst de rioleringswerken plaats om vervolgens de nieuwe rijweginfrastructuur aan te leggen.

Bereikbaarheid bedrijven, PITO en Picolo-site
Zowel de bedrijven, de school als de Picolo-site blijven tijdens de werken aan de zuidzijde van Laageind bereikbaar. Tijdelijke toeritten in steenslag maken dat vrachttransporten mogelijk blijven. De schoolbussen van PITO zullen maximaal op de gebruikelijke stopplaats terecht kunnen en via de Conservenweg bereikt men de winkel- en bedrijvenzone.

Nutsbedrijven dwarsen de Dorpsstraat vijf keer
Ook de netbeheerders hernemen hun activiteit in Stabroek weliswaar pas op dinsdag. Hun aannemer start meteen met een doorsteek ter hoogte van de Grote Molenweg. Daarbij dwarst hij rijhelft per rijhelft de Dorpsstraat om de nutsleidingen naar de overzijde te leiden. In totaal worden er zo vijf doorsteken gemaakt. Dit gebeurt één na één waarbij het verkeer ter hoogte van de werkzone telkens via de beschikbare rijhelft kan passeren. Te voet en met de fiets verplaats je je in de Dorpsstraat opnieuw via de bestaande paden aan de zijde van het gemeentehuis.
Meer weten over dit project  www.wegenenverkeer.be/stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *