Bezoek weer mogelijk vanaf maandag in Monnikenhof

BERENDRECHT – Een aantal bewoners van afdelingen de Grauwe Gans en van de Blauwe Reiger van het Woonzorgcentrum Monnikenhof in Berendrecht vertoonden symptomen van covid-19. Deze bewoners werden getest. De testresultaten zijn negatief. Dit betekent dat vanaf maandag 3 augustus weer kan.

Om een veilig bezoek te garanderen doen we beroep op uw burgerzin en rekenen we er op dat u zich aan volgende afspraken houdt.

Wie mag op bezoek komen?
Enkel bezoekers die 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonden en de laatste 14 dagen niet positief getest werden op Covid-19, mogen op bezoek komen in het woonzorgcentrum. Per bezoek worden maximum 2 bezoekers toegelaten. Elke bewoner mag maximaal 5 verschillende bezoekers per maand ontvangen. Kinderen onder de 12 jaar worden niet toegelaten.

Het bezoek is op afspraak elke werkdag van 14 tot 17 uur. Vanaf maandag 3 augustus kunt u elke werkdag een afspraak maken tussen 11u00 en 12u00 op het nummer: 03 561 16 02. U krijgt dan in overleg een dag, tijdstip en plaats toegewezen. Bezoek op de kamer is niet toegelaten. Bezoek gebeurt bij voorkeur in openlucht. We voorzien 2 bezoekplaatsen buiten in een tent en 2 bezoekplaatsen in de inkomhal. De tijd die u met uw familielid kan doorbrengen is beperkt tot 20 minuten. Dit geeft ons de ruimte om alles tussendoor netjes te ontsmetten.

Hou het veilig
Bezoekers moeten zich altijd registreren. Mondmasker, handhygiëne en 1,5m afstand houden blijven van kracht. Fysiek contact is niet toegelaten, dus geen knuffels en kussen.
Bezoekers die de veiligheidsmaatregelen niet respecteren en dus de veiligheid van onze bewoners en medewerkers in gevaar brengen, zal de toegang tot het woonzorgcentrum geweigerd worden.

Wat bij vermoeden van besmetting?
Zorgbedrijf Antwerpen hanteert als principe dat bij het minste vermoeden van een coronabesmetting gericht getest wordt in het betrokken woonzorgcentrum. Tot die resultaten bekend zijn, is bezoek in het woonzorgcentrum niet mogelijk. Dat betekent dus niet noodzakelijk dat er al een bewezen coronabesmetting is vastgesteld.
Daarna evalueren we op basis van de testresultaten of bezoek opnieuw mogelijk is in het hele woonzorgcentrum of eventueel in sommige afdelingen wel en andere niet

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *