Herinrichting recyclagepark Ploegsebaan Brasschaat


Samen met IGEAN werd het vroegere containerpark volledig heringericht. Niet enkel een nieuwe naam (recyclagepark) maar veiliger en een meer overzichtelijke site. Dat Brasschaat recyclage voorop stelt werd snel duidelijk want Wnd. Burgemeester Koen Verberck, secretaris Ward Schevernels, eerste schepen Dirk de Kort (bevoegd voor milieu) en Wouter Meersmans (EGEAN) stelden op maandag 13 maart o.a. de nieuwe laad- en loszone voor en ook belangrijke toekomstplannen betreft het verwerken van GFT.
Er werd een verhoogde laad- en loszone aangelegd zodat de zware afvalstoffen (grof vuil, steenpuin, sloopafval en hout) makkelijker kunnen gelost worden. De registratiezuilen en slagbomen werden verplaatst om ervoor te zorgen dat voertuigen voldoende ruimte hebben  en beter kunnen circuleren. Een investering van €290.000- maar zeker een pluspunt betreft de veiligheid voor personeel en bezoekers.
Een tweede belangrijk project betreft het verwerken van GFT-afval binnen de eigen gemeente. Bij onderhoud van het Brasschaats groenpatrimonium komt er zeer veel groen vrij. Momenteel wordt dit afgevoerd naar een extern verwerker. Dit brengt veel vrachtverkeer met zich mee en dus meer vervuiling. Eind 2015 besloot Brasschaat samen met IGEAN het GFT- en groenafval in 1 container op te halen met minder ophaal- en verwerkingskosten tot gevolg. Naast de composterings-oppervlakte ligt nog een stuk grond dat de gemeente zou willen gebruiken om biomassa op te slaan. In de verdere toekomst zijn er ook plannen om hier een kringlooppark van te maken. Op die manier kan de goede samenwerking met ARALEA nog uitgebreid worden. Belangrijkste voordeel voor alle inwoners: de GFT-ophaling kan gratis blijven. Heel dit verwerkingsproces kadert in “Gesloten Lokale Kringloop”. Tot slot benadrukte Eerste Schepen Dirk de Kort dat Brasschaat minister Joke Schauvliege enorm dankbaar is omdat ook zij dit project ondersteunt door het afleveren van een vergunning. Zo kan Brasschaat verder blijven inzetten op duurzaam omgaan met het milieu.
Meer info: www.brasschaat.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder