Heren van Chicaboo’s Stabroek zijn Belgisch kampioen softball

De mannenploeg van softballclub Chicaboo’s zijn Belgisch kampioen

STABROEK – De mannenploeg van softballclub Chicaboo’s in Stabroek zijn Belgisch kampioen geworden. Het was al twee jaar geleden dat de mannen die titel nog eens konden binnenhalen. In de finalewedstrijden versloegen de Chicaboo’s hun tegenstander Hoboken met 6-0, 4-0 en 7-0.

Het einde van de zomer betekent traditioneel ook het einde van de competities in het softball. De mannen van Chicaboo’s Stabroek mogen tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen, met een nieuwe titel in de hoogste Belgische klasse van het softball. “Altijd leuk om opnieuw kampioen te worden”, reageert voorzitter Dirk De Cock. “Het was alweer twee jaar geleden dat we de titel binnenhaalden. Hier doen we het voor.”

Het seizoen begon nochtans niet al te best. “We hebben een slechte start gemaakt, maar hebben ons redelijk snel en goed herpakt.” De Chicaboo’s eindigden bij de beste twee ploegen in de competitie. De nummers 1 en 2 maakten dan onderling uit wie de titel pakt in “Best of Five”-wedstrijden. “Wie het eerste drie wedstrijden wint, pakt de titel”, aldus Dirk. “Tegen de Hoboken Pioneers wonnen we de eerste wedstrijd met 6-0, de tweede wedstrijd met 4-0 en de laatste met 7-0. Dus het verschil was wel duidelijk.”

Met de nieuwe titel mogen de Chicaboo’s zich volgend jaar opmaken voor het Europese kampioenschap. “Daar mochten we dit jaar ook opnieuw staan. We hebben daar goede resultaten behaald, maar helaas geen medaille.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *