Heraanleg Spaansemolenstraat: fase 2 en Noordland

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Water-link zijn midden april gestart met de heraanleg van de Spaansemolenstraat fase 2 en een gedeelte van Noordland in Zandvliet.
Water-link zal in de Spaansemolenstraat en Noordland ter vervanging van de oude riolering een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen met een buis die het regenwater opvangt en een buis die het vuil water afvoert.
District Berendrecht-Zandvliet-Lillo is verantwoordelijk voor de heraanleg van de bovenbouw en koos ervoor om de Spaansemolenstraat en het Noordland volledig aan te leggen in roodbruine kleiklinkers. Fase 1 werd reeds volledig afgewerkt.

fase 2
-Noordland vanaf de De Keyserhoeve tot en met het kruispunt met de Spaansemolenstraat: de rioleringswerken zijn  afgerond. De aannemer is volop bezig met de voorbereidingen om de kleiklinkers aan te leggen.
-Spaansemolenstraat van huisnummer 20 tot en met 10: de aannemer werkt verder aan dit gedeelte en zal na de aanleg van de kleiklinkers in Noordland dit gedeelte afwerken.
-Spaansemolenstraat doodlopend gedeelte: de rioleringswerken starten in de loop van de week van 8 juni.
-Spaansemolenstraat van huisnummer 6 tot en met 1: de werken worden momenteel nog niet gestart.

Start rioleringswerken in doodlopend gedeelte Spaansemolenstraat
De rioleringswerken starten normaal op donderdag 11 juni. Het is mogelijk dat de werken 1 dag vroeger starten. Deze werken zullen afgerond zijn wanneer het bouwverlof start. De straat  zal dan terug bereikbaar zijn over steenslag. Het bouwverlof start op maandag 13 juli en duurt tot en met vrijdag 31 juli.
Dit gedeelte van de Spaansemolenstraat is heel smal. Dat betekent dat de aannemer alle ruimte nodig heeft om de werken uit te voeren. De straat is te voet bereikbaar. Er wordt gevraagd om deze straat zo weinig mogelijk overdag te gebruiken. Het is noodzakelijk dat je bij het betreden van de straat oogcontact maakt met de kraanman en/of vraagt aan de arbeiders of je de werken kan passeren. Dit wordt gevraagd om de veiligheid te garanderen.

Spaansemolenstraat van huisnummer 6 tot en met 1
De rioleringswerken in dit gedeelte van de straat starten wanneer Noordland en de Spaansemolenstraat van huisnummer 20 tot en met 10 volledig afgewerkt zijn in de loop van juni. Archeologen zullen hier eerst de bodem onderzoeken alvorens de rioleringswerken van start gaan.

Info: district.BerendrechtZandvlietLillo@antwerpen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder