Dorpsdag Stabroek 2020 uitgesteld wegens corona

De Dorpsdag lokt altijd veel volk naar Stabroek

Na de afgelasting van de editie van vorig jaar, door het slechte weer, is het duidelijk geworden dat de Dorpsdag een grote impact heeft op onze samenleving. Niet alleen voor de verenigingen, handelaars, kermis, maar ook voor de bevolking is het een dag waarop iedereen buiten komt en elkaar tussen pot en pint ontmoet. We hadden dan ook beloofd dat er zéker een editie 2020 zou komen. De uitdaging naar een (tijdelijk) nieuw parcours door de wegenwerken zou ons niet stoppen. Maar niemand had kunnen voorspellen dat het coronavirus zou komen en we deze belofte nu niet kunnen waarmaken.
De organisatie van de Dorpsdag neemt vele maanden in beslag en we kunnen niet nog langer wachten om een beslissing te nemen. We hebben alles dubbel gewikt en gewogen, alle pro’s en contra’s bekeken en ook bij de omliggende gemeenten wat rondgevraagd wat hun beslissingen omtrent grote feesten zijn.
Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat het organiseren van onze Dorpsdag, in een normale omvang zeer onverantwoord zou zijn. Er is op een normale, leuke Dorpsdag geen ruimte om aan social distancing te doen of met een mondmasker aan pinten te pakken, een braadworst of pannenkoek te eten. Wie gaat er op toezien dat iedereen voldoende afstand houdt of in de juiste richting mee loopt? Hoeveel mensen mogen tegelijk het parcours op. Volgens de huidige maatregelen mogen er maximum 50 kramen staan.
We hebben geen glazen bol en weten niet of dit in september al wel versoepeld gaat zijn?
We wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen u allen te mogen verwelkomen op zondag 26 september 2021 op een nieuwe knallende editie van de Dorpsdag, onder een stralende zon én met een vernieuwde Dorpsstraat.

info@stayevents.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *