Heraanleg overweg Kalmthoutsesteenweg (N122)

KAPELLEN – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een concrete timing bekendgemaakt voor de heraanleg van de ‘schuine’ overweg aan de Kalmthoutsesteenweg (N122).

Timing
Aannemer Willemen Infra start op 8 maart met het bouwrijp maken van het terrein. Aansluitend, vanaf 15 maart, gaan de nutsmaatschappijen nabij de De Pretlaan aan het werk. Daar hebben zij zo’n 2 à 3 weken werk. Vervolgens steken zij de spoorweg over en starten ze met de werken vanaf de overweg richting Franselei.
Ook Infrabel voert nog werken uit onder de spoorlijn en plant deze op 5 en 6 juni. Daardoor zal er op die dagen geen treinverkeer mogelijk zijn op spoorlijn 12.
Willemen Infra start vanaf 1 augustus met de effectieve werken. Die duren tot eind 2021.

Verkeer
Tijdens de nutswerken van 8 maart tot eind juli, wordt er 1 rijstrook afgesloten. Daardoor wordt het verkeer richting Kalmthout omgeleid via de Klinkaardstraat. Vanuit Kalmthout naar de Kapelsestraat kan het verkeer wel blijven rijden.
Tijdens de effectieve werken van 1 augustus tot het einde van de werken, wordt de Kalmthoutsesteenweg volledig onderbroken. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Klinkaardstraat.
De Lijn volgt al vanaf 8 maart de wegomlegging via Klinkaardstraat en Max Temmermanlaan, in beide rijrichtingen én tot het einde van de werken.
Alle bushaltes tussen de Kapelsestraat en Heide-centrum worden in die periode dus niét bediend.
Meer informatie over het ontwerp en de laatste actuele stand van zaken omtrent deze werken kan u raadplegen op www.wegenenverkeer.be/kapellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *