Brasschaat daagt inwoners uit met de Waterchallenge@home

De gemeente Brasschaat gaat de uitdaging van Join For Water aan om haar inwoners bewust te maken van hun waterverbruik. De campagne ‘Waterchallenge@home’ start op 22 maart, maar gezinnen en inwoners kunnen zich nu al inschrijven. Gedurende 12 weken krijgen deelnemers ludieke opdrachten om hun waterverbruik te verminderen.

Verspilling verminderen
Vandaag wordt er nog steeds heel veel water verspild, terwijl water een heel kostbare grondstof is. Om die reden lanceerde ngo Join For Water de Waterchallenge@home. Het initiatief wil mensen bewust maken van hun eigen waterverbruik. Met creatieve opdrachten, zoals vegetarisch koken en hemelwater gebruiken, worden deelnemers bovendien uitgedaagd om hun waterverbruik te verminderen. Zo dragen ze hun steentje bij voor een duurzamere samenleving.

Duurzame campagne
De gemeente Brasschaat is een van de vier gemeenten die deelneemt aan de campagne. Vanaf 22 maart mogen deelnemende Brasschatenaars zich dus wekelijks verwachten aan een ludieke opdracht. Inwoners leren zo op een leuke manier hoe ze hun waterverbruik kunnen verminderen. De gemeente hoopt natuurlijk dat deze campagne impact heeft op lange termijn. Als enige van de vier gemeenten werken ze daarvoor samen met lokale ambassadeurs. Deze ambassadeurs voeren alle opdrachten uit en maken er een leuke video’s van om te verspreiden via de sociale media van de gemeente. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners te bereiken met tips en tricks over duurzaam waterverbruik.

“In tijden van droogte en waterschaarste draag ik graag mijn steentje bij tot reductie van ons watergebruik! Of moet ik zeggen ‘mijn druppeltje minder’? Laten we samen zuinig omspringen met dit kostbare goed.” , zegt Goele Fonteyn, schepen van duurzaamheid.

Inschrijven als inwoner kan via de website: www.waterchallenge.be/waterchallengeathome/

Logo © Join for Water:

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder