Helderhoek – S.K.N.S. 5de ploeg 1-3

De wedstrijd van Stabroek tegen Helderhoek kon vanaf het fluitsignaal alle kanten uit. Beide ploegen creëerden mooie kansen, maar lieten het telkens afweten bij de afwerking. Toch kwam Helderhoek op voorsprong dankzij een onterecht geblazen penalty. Een Stabroekse verdediger tackelde een aanvaller op de rand van de zestien meter. De aanvaller speelde mooi toneel en de scheidsrechter besliste dat Helderhoek een penalty verdiende. De Stabroekse doelman was kansloos tegen het schot. Zo ging Stabroek met een achterstand de rust in.
In de tweede helft vond Stabroek zijn tweede adem en de doelkansen bleven niet lang uit. De scheidsrechter blies ditmaal een terechte penalty in het voordeel van Stabroek. Erik Duchateau zette die feilloos om. Vervolgens profiteerde aanvoerder Kevin Bollaert van een flater van de Helderhoekse doelman. Stabroek kwam verdiend op voorsprong. Maar met de 1-2 op het bord bleef Stabroek niet bij de pakken zitten. Defensief kon Stabroek de aanvallen uitstekend aan en dankzij briljant uitverdedigen bleek Stabroek uiterst gevaarlijk op de counters. Telkens weer kon het snelle spitsenduo Ilya Peeters en Ryan Park de verdediging voorbij lopen. Na 1 van zo’n prachtige acties werd de bal in de voeten van Jelle Hendrickx gelegd. Jelle werkte koelbloedig af en Stabroek kon weer juichen met een lang uitgestelde overwinning.  (R.C.)