Havenindustrie: 40% minder vervuilende stoffen in de lucht

In de haven van Antwerpen gaan beduidend minder verontreinigende stoffen  de lucht in dan tien jaar geleden. De totale uitstoot van de industrie is er in de periode 2000-2010 met meer dan 40 procent afgenomen. Dit blijkt uit een bevraging die de werkgroep industrie van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen – Waasland afnam bij 31  van de grootste industriële bedrijven uit de havenregio, inclusief de petrochemische cluster.

De emissies per ton productie bij de industrie zijn in tien jaar bijna gehalveerd. Die positieve kentering is gebeurd in een periode, tussen 2000 en 2010, waarin de economie sterk is gegroeid. Uit de bevraging van de productiecijfers zien we dat de voortbrengst in het voorbije decennium is toegenomen met 5%. Over een periode van dertig  jaar is er zelfs sprake van meer dan een verdubbeling van de productie terwijl de totale uitstoot met zowat drie kwart is gedaald.

Deze resultaten tonen aan dat de productie nu op een veel efficiëntere manier gebeurt.

Het terugdringen van vervuilende stoffen in de lucht wordt bevestigd door de rapporten van de Vlaamse Milieumaatschappij, die de emissiegegevens van deze bedrijven kan bevestigen.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *