Havencentrum verwelkomt recordaantal bezoekers in 2012

HIB_bezoek-Combinant
Het Provinciaal Havencentrum Lillo verwelkomde in 2012 maar liefst 48.226 bezoekers. Een absoluut record na 25 jaar havenbezoeken. Het Havencentrum dankt deze prachtige cijfers aan zijn uitgebreide aanbod. Zowel jong als oud kan terecht voor een kennismaking met de haven van Antwerpen. Ze ontdekken hierbij de verschillende mogelijke jobs en krijgen meer inzicht in deze belangrijke economische sector. Dankzij een succesvolle vierde editie van Open Bedrijvendag vonden ook heel wat gezinnen hun weg naar de haven.
Dankzij het prachtige bezoekersaantal zet het Provinciaal Havencentrum Lillo zijn groei van de afgelopen jaren gestaag verder. Vooral de excursies ‘Haven in Landschappen’, in het kader van de lessen aardrijkskunde, en ‘Haven in Bedrijvigheid’ met verschillende bedrijfsbezoeken doen het bijzonder goed. Samen brachten zij bijna 35.000 bezoekers naar het Havengebied. Dat is goed voor een stijging van ruim 15% ten opzichte van 2012. Ook publiekstrekker Open Bedrijvendag bleek met 3.600 bezoekers alweer een schot in de roos.
Voorzitter Ludwig Caluwé is enorm opgetogen: “De voorbije jaren kende het Provinciaal Havencentrum Lillo een groei van 25%. Dat is bijzonder sterk in tijden van crisis en besparingen. Het Havencentrum is dan ook uniek in de wereld en dankzij een ruim en gevarieerd aanbod kan het zowel scholen, verenigingen en bedrijven aantrekken voor een havenbezoek. Maar ook dankzij het voortdurend aanpassen van zowel de excursies als de tentoonstelling aan de noden en wensen van de bezoekers. Ik denk daarbij aan de inhuldiging van de maritieme tuin, maar ook aan de nieuwe module industrie in de tentoonstelling van het Havencentrum.”
Maritieme tuin en module industrie
In maart 2012 huldigde het Provinciaal Havencentrum Lillo de maritieme tuin in. Dat is een unieke buitententoonstelling waar grotere stukken zoals reddingssloep Vagant, een scheepsmotor, een baggersnijkop en –emmer, de vrachtwagenmodule Star Truck en andere grotere stukken uit het havengebied opgesteld staan. Het is vaak onmogelijk om op het terrein deze zaken van dichtbij te zien. De bezoeker krijgt dan ook een unieke blik achter de schermen van het havengebeuren.
In september werd in samenwerking met het platform Industrie bij VOKA – Kamer van Koophandel een gloednieuwe module industrie onthuld. Jongeren kunnen met deze module zelf aan de slag en puzzelen het productieproces samen. De module geeft hen dan ook een kijk op de cyclus die een product doorloopt en ontdekken zo de verschillende jobmogelijkheden.
25 jaar Havencentrum
2013 is een bijzonder jaar voor het Provinciaal Havencentrum Lillo. Dan viert dit bezoekerscentrum voor de haven, industrie en logistiek zijn 25 jarig bestaan. Het hele jaar lang wordt dit jubileum in de kijker gezet met verschillende evenementen zoals een unieke samenwerking met het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve.
Meer informatie over het Provinciaal Havencentrum Lillo, het aanbod voor bezoekers en de tentoonstelling vind je op www.havencentrum.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.