Havenbezoek populairder dan ooit


10.413 bezoekers! Dat is het mooie bezoekersaantal voor het Provinciaal Havencentrum Lillo in een drukke maand oktober. Dat brengt het totale aantal bezoekers dit jaar nu al op 43.566 met nog 2 maanden te gaan. Vooral de succesvolle excursies ‘Haven in Bedrijvigheid’ en ‘Haven in Landschappen’,  met 5.500 leerlingen en volwassenen, als het evenement ‘Open Bedrijvendag’ met maar  liefst 3.600 deelnemers zorgden voor dit prachtige resultaat. Het Provinciaal Havencentrum breekt hiermee zijn vorige record uit oktober 2010. Toen brachten 9.671 geïnteresseerden een bezoek aan de haven van Antwerpen.

Koen Helsen, voorzitter van het Provinciaal Havencentrum Lillo is in zijn nopjes: “Ik ben ongelofelijk trots op het mooie bezoekersaantal van het Provinciaal Havencentrum Lillo. Oktober was een heel drukke maand voor de medewerkers en gidsen. Op sommige dagen ontvingen we meer dan 10 bussen tegelijk voor een rondrit door het havengebied. Hierdoor konden heel wat mensen kennis maken met de haven, industrie en logistiek in onze provincie. Het Provinciaal Havencentrum bevestigd dan ook opnieuw zijn rol als  unieke toegangspoort tot de haven van Antwerpen.”

Aanbod op maat

Het Provinciaal Havencentrum Lillo dankt zijn succes aan het uitgebreide aanbod voor studenten en volwassenen. Onder begeleiding van een havengids brengen zij een bezoek aan het havengebied. De excursie Haven in Bedrijvigheid is er zowel voor studenten vanaf 16 jaar als volwassenen. Tijdens dit programma nemen de bezoekers een kijkje in de vele terminals van de haven van Antwerpen. Deze excursie heeft dan ook veel succes, zowel bij binnen- als buitenlandse groepen. ‘Haven in Landschappen’ past specifiek in het kader van de lessen aardrijkskunde en richt zich naar leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs.
Het Provinciaal Havencentrum Lillo beschikt ook over aangepaste vergaderinfrastructuur en een uitgebreide interactieve tentoonstelling in het kloppend hart van de haven van Antwerpen. Een bezoek aan deze tentoonstelling vormt een prachtige aanvulling bij een havenbezoek. Ze wordt voortdurend aangepast en vernieuwd.

Meer informatie over ons aanbod vind je op www.havencentrum.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.