Havenbedrijf rust vijf dienstgebouwen uit met zonnepanelen

Het Antwerpse Havenbedrijf heeft vijf van zijn dienstgebouwen uitgerust met zonnepanelen. De plaatsing van deze fotovoltaïsche installaties kadert in het streven van het Havenbedrijf naar een zo duurzaam mogelijk energieverbruik.

Het Havenbedrijf liet in 2011 onderzoeken welke van zijn 140 dienstgebouwen geschikt zijn voor de installatie van zonnepanelen. Belangrijke factoren bij deze studie waren de geschiktheid van de daken voor installatie en de terugverdientijd van de investeringen per locatie. De vijf uiteindelijk geselecteerde dienstgebouwen bevinden zich op de volgende locaties: het Havenhuis, het dienstgebouw van natte infrastructuur aan de Van Cauwelaertsluis, het Kraanbedrijf (kaai 321), de Grensinspectiepost op Linkeroever en het dienstgebouw van droge infrastructuur aan de Loodglansstraat. De voorbije weken werden deze gebouwen van zonnepanelen voorzien.

Op de daken van deze vijf gebouwen is in totaal plaats voor een oppervlakte van 2.500 m² aan fotovoltaïsche installaties. Naar verwachting zullen alle panelen samen op jaarbasis een vermogen van 350 kWpiek genereren. Dit staat ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van 75 huishoudens.

De installatie van de zonnepanelen werd gegund aan de firma Izen Energy Systems uit Lille en betreft een investering van ruim 550.000 euro. Het Havenbedrijf onderzoekt momenteel of er nog andere, eigen locaties dan dienstgebouwen beschikbaar zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

Copyright Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder