Havenbedrijf betaalt brandblusboot op Schelde van Zandvliet tot Hansweert

Woensdag 7 mei ondertekenden havenschepen Marc Van Peel en directeur-generaal Eddy Bruyninckx namens het Havenbedrijf een overeenkomst met de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Die handelt over het ter beschikking stellen van een brandblusboot op het Nederlandse gedeelte van de Westerschelde. Dertien burgemeesters van evenveel gemeenten in Zeeland waren daarbij aanwezig, samen met afgevaardigden van gouverneurs uit de Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Zeeland.
Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland en Christiaan De Block, Chief Operations Officer van het Havenbedrijf, gaven toelichting bij het contract. Dat handelt over samenwerking inzake rampenbestrijding en crisisbeheersing in Zeeland met als doel de verhoging van de veiligheid van de Zeeuwse bevolking. Tijdens crisissituaties verbindt, coördineert en faciliteert de VRZ alle betrokken partijen, waaronder de dertien Zeeuwse gemeenten, de verschillende nationale en regionale diensten, de hulpdiensten en zorginstellingen. De veiligheid op de Westerschelde op Nederlands grondgebied belangt ook de Antwerpse haven aan omdat dit haar enige toegangsweg is. Het ter beschikking stellen van de brandblusboot (i.s.m. de Unie van Reddings- Sleepdiensten) kost 36.000 euro per jaar. De prijs verhoogt ingeval van het inzetten tijdens rampen. Het brandblusschip heeftg als ligplaats de geul van het Berendrecht-Zandvlietsluizencomplex zal ingezet worden in de zone tussen de Vlaams-Nederlandse grens en Hansweert. Nog twee andere soortgelijke boten opereren in de zones tussen Vlissingen en Terneuzen en tussen Terneuzen en Hansweert. De boten hebben de voorbije jaren niet moeten uitrukken voor noodgevallen. (sdl)

Het gezelschap uit Zeeland werd ontvangen door Marc Van Peel en Eddy Bruyninckx. Het maakte  een rondvaart in de haven.
Het gezelschap uit Zeeland werd ontvangen door Marc Van Peel en Eddy Bruyninckx. Het maakte een rondvaart in de haven.

 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder