Haven presenteert zich in nieuw paviljoen bij het MAS

Op het Eilandje, bij het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS) opende schepen Marc Van Peel  vorige week het nieuwe paviljoen van het Havenbedrijf. Dat was vanaf zaterdag 5 februari gratis toegankelijk voor het publiek en lokte tijdens het weekeinde al meer dan 2000 bezoekers.

Blikvanger in de silovormige binnenruimte, is een reuzengroot projectiescherm, waarop in 360 graden een film over de Antwerpse haven te zien is. Vanuit camera’s in de haven en aan de Schelde worden hier ook rechtstreekse beelden vertoond. Zo kunnen bezoekers bij voorbeeld de containerreuzen van MSC in de sluizen of het Delwaidedok zien liggen.

In de ruimte zijn ook interactieve schermen aangebracht. Met een vingertoets op de havenkaart roep je beelden op van terminals, dokken, bedrijven, groengebieden en alles wat reilt en zeilt in de haven. De reusachtige fotografische havenkaart op de vloer in de rotonde, vult deze beelden aan.

Het paviljoen wordt via warmtewisselaars gekoeld of verwarmd met water uit het vlakbij gelegen Willemdok. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag, telkens van 9.30 tot 17.30 uur. Het kan ook gehuurd worden door groepen, verenigingen en privépersonen tegen een aantrekkelijk tarief.

Info: www.havenvanantwerpen.be of www.facebook.com/havenpaviljoen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *