Handtekeningactie tegen lawaai Havenweg wordt vervolgd

Wat begon als een buurtactie in de Kapelstraat te Berendrecht groeide uit tot een gemotiveerd protest tegen het uitblijven van maatregelen om de geluidshinder in Berendrecht en Zandvliet te verminderen.
Tijdens de “Burendag” in mei werd aan de Kapel van de Hagelberg een bord opgehangen waarop inwoners hun protest tegen de toegenomen lawaai-overlast van de Havenweg en het centrale goederenspoor konden kenbaar maken. Een ‘open petitie’, in tegenstelling tot een huis-aan-huis actie. Dat de bewoners, afkomstig uit heel Zandvliet en Berendrecht, zich speciaal voor deze petitie moeten verplaatsen betekent dat ze zeer gemotiveerd zijn in hun mening.
Begin augustus was het eerste bord aan voor-en achterzijde volledig volgeschreven – toch kwamen vele mensen nog naar de Kapel van de Hagelberg om daar aan de afsluiting hun naam achter te laten.
Vanaf 16 augustus hangt er een gloednieuw bord waarop iedereen die last heeft van lawaai van de A12 of spoorlijn, zijn naam en adres kan achterlaten.
Het bord wordt elke ochtend om 08.00 uur opgehangen en rond 19.00 u verwijderd. Best een eigen watervaste viltstift meebrengen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *