Handen uit de mouwen, ook in Brasschaat’

een delegatie van Open Vld Brasschaat samen met enkele leden van de Zwerfvuilruimers alsook Jean-Marie Pfaff, Anne Drake en Elisabeth Lemahieu.

In het kader van de World Cleanup Day staken vanmorgen een 15-tal leden van Open Vld Brasschaat mee de handen uit de mouwen.  Samen met de Zwerfvuilruimers van Brasschaat en enkele BV’s verzamelden we op 1 uur tijd 9000 peuken en 10 zakken zwerfvuil.
Sigarettenpeuken, papiertjes, blikjes en plastiek op straat dragen niet bij tot woonplezier.  Open Vld Brasschaat draagt daarom graag haar steentje bij op deze World Cleanup day waarbij miljoenen vrijwilligers uit 150 landen samen werken aan een propere planeet.  Een nette gemeente is voor Open Vld namelijk ook een veilige gemeente en geldt als visitekaartje naar buiten uit.
De zwerfvuilruimers van Brasschaat hebben de afgelopen maanden al heel wat Brasschatenaren gesensibiliseerd met hun werk.  “Daardoor merken we dat er al minder zwerfvuil ligt op straat.  Toch blijft het hallucinant dat op 1 uur tijd zoveel afval kan verzameld worden op een kerkplein in het centrum van Brasschaat”, aldus zwerfvuilkoning Luc Vermeersch. 
“Als sensibilisering niet meer werkt, moet de gemeente handhaven en straffen. Dat kan via een geldboete of met een taakstraf.  Voor sluikstort geldt voor ons een nultolerantie.  Betere controles en hogere boetes zijn nodig”, stelt ondervoorzitter Anne Van Aperen (Open Vld).
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *