Handbalclub ’t Noorden start met vrouwenploeg

In het district Berendrecht-Zandvlietvliet-Lillo is handbal reeds 50 jaar een vaste waarde in het sportlandschap. Niettegenstaande het feit dat handbalclub ’t Noorden vorig seizoen met hun mannen zakte van superliga naar liga, blijft het enthousiasme voor deze sport in de Noord-Antwerpse poldergemeenten onveranderd. Zo werd Dirk Claessens (ex-international en fanionspeler bij Sasja) als versterking aangetrokken bij de mannen en zal vanaf volgend seizoen opnieuw een vrouwenploeg in de competitie actief zijn. Onder impuls van Giel Paenen en Tom Van Dijck werd in mei verzamelen geblazen voor de vrouwelijke kandidaat- handbalsters en in juni stond een groep van 15 jonge dames klaar om vanaf september hun handbalkunnen in competitieverband te tonen.

Giel Paenen doet verder het verhaal. “ Toen enkele seizoenen geleden dameshandbalclub Zandvliet het voor bekeken hield, kwamen enkele meisjes in de kou te staan. Zij konden in eigen omgeving hun sport niet meer beoefenen. Dat en het feit dat bij de jeugdwerking van Zandvliet een paar meiden de jeugdreeksen ontgroeid  waren, deed ons besluiten om met een vrouwenploeg van start te gaan, en met succes. De nieuwe groep is onverwacht gretig en traint momenteel fanatiek in open lucht onder leiding van spelers uit de mannenploeg. Tom en ikzelf zoeken ondertussen naar mogelijkheden om in sporthal De Polder, of turnzalen uit de omgeving,  trainingsuren te krijgen, zodat ook tijdens de winter in een degelijke accommodatie conditie, techniek en tactiek kunnen aangescherpt worden.
Zeker is nu reeds dat onze nieuwe vrouwenploeg zijn thuiswedstrijden speelt in sporthal De Polder op zaterdagen om 18.30u. Dit na de jeugd en voor de mannenploeg, zodat sporthal De Polder zaterdags een hete handbaltempel wordt.”
De eerste maal dat beide teams thuis aan de bak gaan is op zaterdag 22 september. De dames starten thuis met een derby tegen stadsgenoot Uilenspiegel en strijden meteen voor de titel ploeg van’t stad.  De heren mogen Welta Mechelen ontvangen.

Supporters op post!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *