Handbalclub ’t Noorden speelt play-offs en gaat voor titel en promotie.

web-handbalclub-'t-Noorden
In de liga-afdeling starten tijdens het weekend van 23 en 24.02 de play-offs en play-downs. Voor de strijd om de titel en promotie (lees play-offs) komen de 4 eerste van west en oost, uit het eerste deel van het kampioenschap, samen in 1 reeks met behoud van onderlinge resultaten. De 4 beste ploegen van west spelen dus enkel tegen de  4 gekwalificeerden van oost met heen- en terugwedstrijden.
Met Uilenspiegel (vierde in liga west) en ’t Noorden (tweede in oost) plaatsten 2 clubs uit het Antwerpse zich bij de elite en vooral de polderploeg begint met ambitie. Marc Tijssen, coach van ’t Noorden, gelooft inderdaad in eigen kansen. “Doordat reeks west heel wat minder sterk was, verloor Izegem slechts 1 punt in de onderlinge confrontaties en telt bij aanvang van de play-offs reeds 11 punten. In oost waren de topploegen aan elkaar gewaagd en werden in de  onderlinge duels wedstrijden verloren zodat wij, ondanks onze tweede plaats,  met slecht 6 punten aan de eindstrijd beginnen. Desondanks geloof ik nog steeds in titel en promotie. Wij mogen dan wel tegen ploegen die onder ons gerangschikt staan niets prijs geven.
De komst van stadsgenoot Uilenspiegel (zaterdag 23 februari om 20.30u in sporthal De Polder) is voor ons daardoor meteen een topper. Winnen is  immers een must als wij willen blijven meespelen voor de prijzen. Eenvoudig wordt het thuishouden van de punten niet, want bij Uilenspiegel lopen heel wat jongens rond die niet zo lang geleden de kleuren van ’t Noorden verdedigden. Geschenken zullen wij dus niet moeten verwachten en spanning zou wel eens tot de laatste minuten kunnen duren.”
Beginklassement play-offs: 1. Izegem 11 ptn.; 2. Eeklo 8; 3. Tongeren 8; 4. ‘t Noorden 6; 5. Rhino 6; 6. Bocholt 4; 7. Roeselare 3; 8. Uilenspiegel 2.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *