Guinelli eert vermiste vriend en collega Kurt Katana in Belgium’s Got Talent

Guinelli was ook al eens op bezoek in de Moorlandzaal te Stabroek

KAPELLEN – Vrijdagavond 17 september was Guinelli (Gunther Guinée) opnieuw te zien in Belgium’s Got Talent, nadat hij in 2012 al deelnam met o.a. zijn intussen bekende T-shirt act.  Gunther wou voor een breed publiek een eerbetoon brengen aan zijn sinds 15 september 2019 vermiste goede vriend en collega Kurt Huberecht, ook wel bekend als goochelaar en DJ Kurt Katana.

Guinelli zag in Belgium’s Got Talent het ideale platform om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hoopte met deze act – samen met Kurt – zowel jury als publiek én de kijkers thuis te verbazen en te raken…bijna dag op dag 2 jaar nadat Kurt als vermist werd opgegeven. Tijdens anderhalf jaar Corona-belemmeringen heeft Gunther vooral virtuele optredens verzorgd als onlinegoochelaar, maar nu de shows en evenementen stilaan weer op gang beginnen te komen heeft hij de uitnodiging om nog een keer opnieuw deel te nemen aan Belgium’s Got Talent in dank aanvaard en meteen besloten er iets bijzonders mee te doen. Ruim twee jaar nadat hij zijn goede vriend en collega Kurt Katana én diens vriendin Nathalie Fiers verloren heeft tijdens een jammerlijk duikongeval, heeft hij het beeldmateriaal van Kurt en de schitterende herinneringen die ze samen hebben opgebouwd, gebruikt als basis voor een aangrijpende en indrukwekkende act.    

 “Ik had me eerst ingeschreven met enkele van mijn eigen vertrouwde acts en illusies, maar nadat ik op een nacht gedroomd had dat ik samen met Kurt aan het deelnemen was, heb ik dat idee de ochtend nadien op papier gezet en ben dat verder beginnen uitwerken. Van droom naar werkelijkheid. Publiek noch jury hadden aanvankelijk enig idee waar de act naartoe ging maar dat was ook de hele opzet. Mensen zijn er pas niet meer als er niet meer over hen wordt gesproken…Ze zúllen ook nooit vergeten worden of er niet meer ‘zijn’, maar ik wou op mijn manier mijn steentje bijdragen om hen te eren en te laten zien hoe hard ze worden gemist.” 
 Bij zangers en andere beeldende kunstenaars gebeurt het vaker dat ze hun emoties en gevoelens uiten met wat ze doen, voor een goochelaar of illusionist is dit eerder ongezien. De unieke act – die ook speciaal voor deze show werd gecreëerd en maar éénmalig werd opgevoerd – werd beloond met twee staande ovaties én vier “JA”s van de jury.   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder