Grote onderhoudsbeurt aan stoomkraker bij BASF zal lawaaierige fakkel veroorzaken

Cracker_avondopname

ZANDVLIET – BASF legt vanaf 9 mei haar stoomkraker stil voor nazicht. Hoewel het bedrijf al het mogelijke doet om hinder te beperken zal er toch twee dagen lang een loeiende fakkel doorheen de omgeving klinken. ’s Nachts wordt de fakkel, waarvan de vlam tot tien meter hoog kan gaan, evenwel op een laag pitje gezet.
De grote onderhoudsbeurt is wettelijk verplicht om de zes jaar en zal tot midden juni duren. Daarbij worden meer dan 10.500 activiteiten uitgevoerd, waarvan meer dan 4.000 dienen om de veiligheid te waarborgen. De fakkel brandt alleen bij het stilleggen van de kraakinstallatie die volledig ontdaan wordt van restgassen. Ook bij de heropstart, na zes weken, wordt er een viertal dagen gefakkeld met licht- en geluidshinder tot gevolg. In de omgeving, in Zandvliet, Berendrecht, Ossendrecht, Huijbergen, Hoogerheide, Hoevenen, Stabroek en Putte worden de inwoners op de hoogte gebracht met de huis-aan-huisbedeling van de bedrijfskrant ‘Zij aan Zij’.
Bij het hele gebeuren, dat miljoenen kost, worden tot 1.500 extra medewerkers van gespecialiseerde bedrijven ingezet. Velen van hen verblijven in de buurt. Tot Bergen-op-Zoom zijn alle hotels en gastenhuizen volzet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *