Grootste containerschip ter wereld in haven van Antwerpen

Het containerschip HMM Algeciras is gisterenavond aangekomen in de haven van Antwerpen om containers te lossen en laden aan de Noordzee Terminal van containerbehandelaar PSA. Het is het nieuwste grootste containerschip ter wereld.

Het schip kan 23.964 TEU (20-voet-containers) aan boord hebben. Het Koreaans schip werd op 24 april opgeleverd door de scheepswerf Daewoo Shipping & Marine Engineering’s Okpo. Het is 400 meter lang, 61 meter breed en telt 23 bemanningsleden. Het schip is afkomstig uit Yantian (China) en vertrekt op zaterdag 13 juni om 05.30 uur naar Londen.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp: “Als haven van Antwerpen zijn we weerbaar. We bleven 100% operationeel tijdens de pandemie, en hoewel we de effecten van de coronacrisis ook op onze cijfers zullen zien, blijven we vooruitkijken met geloof in de toekomst. We verwelkomen de HMM Algeciras dan ook met plezier. Hiermee tonen we aan dat onze haven de grootste containerschepen kan ontvangen. Daarmee is Antwerpen goed gepositioneerd voor verdere schaalvergroting. Het is onze ambitie om als haven op een duurzame manier te blijven groeien, met een stevige vinger aan de pols van de wereldwijde economische situatie.”

Bae Jae-hoon, president en CEO HMM: “Afgelopen april was voor HMM heel belangrijk omwille van twee historische gebeurtenissen. Een daarvan was de voltooiing van ons rebranding-proces met het aannemen van onze officiële bedrijfsnaam ‘HMM’. De andere was de levering van HMM Algeciras, ’s werelds grootste 24K-klasse containerschip. Het debuut van HMM Algeciras in Europa en de eerste aanloop in de haven van Antwerpen heeft een enorme symbolische betekenis. Ik denk dat schepen van de 24K-klasse zullen dienen om een wederzijds partnerschap tussen de haven van Antwerpen en HMM te waarborgen.”

Annick De Ridder, havenschepen: “Onze haven blijft met succes inzetten op duurzame groei en de komst van het grootste containerschip ter wereld, de HMM Algeciras, is daar een mooie erkenning van. Het is een stimulans die ons blijft aanmoedigen om ook vandaag verder te bouwen aan de haven van morgen. Enkel op die manier zullen wereldspelers blijven kiezen voor onze stad als poort tot Europa.”

HMM Algeciras – copyright Port of Antwerp

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *