Groen wil tunnel in Ekeren

Zaterdagochtend 1 september voerde Groen Ekeren actie aan de spoorwegovergang van de Weerstandersstraat. Dit is een van de overwegen die spoorwegnetbeheerder Infrabel wil sluiten. Groen informeerde buurtbewoners en voorbijgangers. De overweg is vooral belangrijk voor fietsers omdat het momenteel de enige fietsverbinding tussen Mariaburg en Ekeren-Centrum is. Groen Ekeren is niet tegen het sluiten van de overweg maar wil dan wel een vervangende tunnel onder de sporen en het kruispunt, van de Weerstandersstraat tot in de Notenschelp zodat voetgangers en fietsers dezelfde weg kunnen blijven gebruiken. Niet toevallig koos Groen voor 1 september voor deze actie want de meeste fietsers zijn schoolgaande kinderen.

Het districtsbestuur volgt het Antwerps college dat akkoord gaat met het voorstel van Infrabel om een tunnel te maken ter hoogte van het goederenspoor een 400 m verderop. Voor Groen Ekeren is dat geen volwaardig alternatief voor de druk gebruikte overweg. Groen districtsraadslid Ilse De Schutter: “Als je van A naar B wil dan moet je geen tunnel maken van C naar D. Daarmee zijn de mensen niet geholpen.”. Een omleiding over de steile en gevaarlijke brug aan de Schriek is voor Groen al helemaal geen alternatief.

Eén van de verkiezingsthema’s van Groen Ekeren is mobiliteit waarbij de veiligheid van de zwakke weggebruiker en een beter openbaar vervoer een belangrijke rol spelen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *