Groen Kalmthout reikt landbouwers de hand

Groen Kalmthout vindt dat boeren die willen overschakelen op bio-landbouw en duurzame productie financiële steun moeten krijgen van de gemeente. Dat is slechts één van de punten uit ons verkiezingsprogramma waarmee wij de hand willen reiken naar de landbouwers.
Zij zijn één van onze belangrijkste partners op het vlak van milieubeheer omdat zij helpen om onze gemeente landelijk en groen te houden. Naast hun gewone activiteiten zorgen de landbouwers voor de aanleg en het beheer van onder meer houtkanten, bomenrijen en knotbomen. En, dat onze gemeente zijn landelijk karakter blijft behouden.
Groen steunt al jaren projecten die boeren toelaten om hun activiteiten verder te ontplooien. In ons verkiezingsprogramma staan enkele punten die nog verder gaan. Zo wil Groen de biolandbouw en duurzame productie ondersteunen.
Boeren die zich daarop willen toeleggen, moeten financieel gesteund worden door de gemeente. Zo zouden pachtgronden die vrijkomen, specifiek gebruikt kunnen worden voor biolandbouw en duurzame productie. Groen wilt voorts het hoevetoerisme en de promotie van streekeigen producten stimuleren.

Jacques Van Hasselt
Voorzitter Groen Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *