Grenspark Kalmthoutse Heide breidt samenwerking met recreatieondernemers uit

Grenspark Kalmthoutse Heide gaat de samenwerking met recreatieondernemers in het gebied uitbreiden. Samen met trotse en goed geïnformeerde Gastheren en Gastvrouwen van het Grenspark wil het gebied zichzelf steviger op de toeristische kaart zetten. Het is de bedoeling dat deze ondernemers hun gasten nog meer de mooie natuur en cultuur van het gebied kunnen laten beleven.

Door de coronacrisis is er meer dan ooit de behoefte om de natuur in te gaan. Niet voor niets staan parkeerplaatsen bij natuurgebieden in de weekenden vaak overvol. Grenspark Kalmthoutse Heide, een natuurgebied van 60 km2 aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, leent zich bij uitstek voor dagrecreatie of een langer verblijf in de natuur. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polder elkaar af. Hier komen vele bezoekers letterlijk en figuurlijk op adem, te voet, op de fiets of te paard.

“Door recreatieondernemers in het gebied een gedegen training Gastheer van het Landschap aan te bieden, wil het Grenspark Kalmthoutse Heide recreanten goed de weg wijzen en een optimale beleving te bieden. Dit is goed voor de lokale economie en voor de recreant!”, zegt Martin Groffen (Voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide):

Gastheer van het Landschap is een programma van IVN Natuureducatie, waarin recreatieondernemers in vier dagdelen alle ins en outs leren over het landschap waarin zij ondernemen, zoals de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, bijzondere natuurparels en actuele ontwikkelingen.
De training in Grenspark Kalmthoutse Heide, die start op 23 februari, is coronaproof gemaakt en bestaat uit theorie, opdrachten, gastpresentaties en excursies door boswachters. Grenspark Kalmthoutse Heide telt op dit moment al 20 Gastheerbedrijven. Na de cursus werkt het netwerk van Gastheren en Gastvrouwen samen aan arrangementen en promotie om het Grenspark steviger op de toeristische kaart te zetten.

Informatie over de training is te vinden op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide: https://grensparkkalmthoutseheide.com/nl/neem-deel-aan-de-cursus-gastheerschap/
Inschrijven kan nog tot 12 februari.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *