Gratis straatfeesten festival te Kalmthout

De 38e editie van het Kalmthoutse Straatfeestenfestival, op 6, 7 en 8 juni belooft zijn reputatie van ondertussen legendarische, verrassende gezelligheid alle eer aan te doen. Dat de zomer van 2014 net dit weekend uit de startblokken schiet met temperaturen tot 30°C, is geen toeval. Bovendien doen we het dit jaar groener dan ooit met speciale afvaleilanden.
In 2013 kondigde voorzitter Hans de Schepper aan dat hij na negentien jaar de fakkel overdroeg aan een volgende generatie. Luk Pockelé en Jan Van de Moer, beiden met de nodige achtergrond in organisaties van evenementen in het noorden van Antwerpen, hebben de taak op zich genomen om, met een al even ervaren team het pinksterfeest naar z’n 40e verjaardag te leiden. En hoe!
Alhoewel de kleinere festivals het niet gemakkelijk hebben om te overleven, blijft Straatfeesten ook dit jaar het hele weekend gratis toegankelijk. Twee volwaardige podia nemen bezoekers (jong, nog-steeds-jong en jong-geweest) mee langs een pretparktocht vol spannende attracties. Zo blijven ook de kinderrommelmarkt, rommelmarkt en de verrassende straattheateracts een vast onderdeel van het programma. Het muziekprogramma, met meer dan 35 acts, bands & dj’s, blinkt ondertussen van veelzijdigheid.
Vrijdag 6 juni warmen de drie nabijgelegen cafés het publiek lekker op met een terrassenavond. Hier kan je de sfeer van het weekend al diep opsnuiven. Dj’s maken er het mooie weer en in Dorpsherberg De Kroon rocken ze live met 2 Bands: No Bis en Timi Out.
Zaterdagnamiddag 7 juni spoelen niemand minder dan de zeebonken van Kapitein Wonikio aan op het hoofdpodium voor het gemeentehuis. Fijne animatie zorgt ervoor dat papa’s, mama’s en kids volledig klaargestoomd worden voor een spetterende show. Circus Hawdoe leert je de juiste circustrucks en Coiffure Met Confituur zorgt voor het juiste kapsel. ’s Avonds mag Billie Leyers bewijzen, dat je net als je vader Jan reeds drie maal deed, niet toevallig op Straatfeesten terecht komt. Antwerpse Skaband Bottle of Moonschine, dj-duo Fool House en Viergezicht en -lijf, Lisa Smolders sluiten de avond af met de warmste dansmuziekjes.
Jeugdhuis Govio zorgt er dan weer voor dat de Bibstage zaterdag vanaf 13u weer bol staat van de beste dansmuziek met bassen van jong djtalent als DJ Slow, Boogie Belgique, Bafana en Kalmthouts trots: Oaktree, die nu al de revelatie van 2014 genoemd wordt in zijn genre!
Zondag 8 juni grijpt Customs de kans om Kalmthout plat te spelen. De opwarming is dan al gebeurd door onder andere de lokale supergroep in spé King Dalton met leden van Zita Swoon en Laïs, en de bluegrass from Campwood THe Blind Horny Toads. Het festival en de Pinkstermarkt worden dan weer feestelijk geopend door de koperklanken van Mr. Sousa & The Barracuda’s, bekend van Belgium’s got Talent. Straatfeesten 2014 wordt waardig afgesloten door Only The Lonelies, een maffe verzameling Studio Brusseldj’s zoals Nelles de Caluwé en Pieter Van Assche, en Skyve.
Meerwaardezoekers vinden zondag ongetwijfeld hun ding aan de Bibstage met de wereldmuziek van Radio Martiko. De dansinitiatie van Dancing Sophie en de onweerstaanbare swing van Slick Nick & THe Casino Special zorgen ervoor dat u de zwoelste nacht van het jaar nu al beleeft.
Straattheater baant zich een weg door het publiek van het festival en Pinkstermarkt: steltenlopers, draken en rare bende van Car O Chiena die op hun geheel eigen wijze je proberen een kopje koffie aan te praten.
Op een speciaal 3de terraspodium kan je de bands die tussen het programma op het Palm HopSelecthoofdpodium spelen, White Lightning en de Canadese rockabillysensatie Hellbound Hecpcats wel van heel dichtbij meemaken!
Vernieuwingen zijn er dit jaar te vinden op groene gebied, waar speciaal vervaardigde afvaleilanden elke bezoeker zullen helpen om afval beter te sorteren. Dit project is er gekomen in samenwerking met het bedrijf Ivens en het gemeentebestuur. Bedoeling is dat andere evenementen in Kalmthout ze nadien ook kunnen uitlenen.
Maar de band die voor ons het belangrijkste is, is onze festivalsteunband. Voor de tweede keer bieden we alle straatfeestensympathisanten de mogelijkheid om hun favoriete feest te steunen door een polsbandje te kopen aan 4 euro. Hiermee heb je niet alleen een mooi aandenken aan een topweekend, en steun je de organisatie, maar mag je ook heel het weekend gratis gebruikmaken van de toiletten.
Omdat het sinds jaren een wederkerende vraag is of de Straatfeesten het volgend jaar nog kunnen doorgaan, maakten de mensen van de vzw een prikkelend filmpje voor de ‘believers’.  HYPERLINK “http://vimeo.com/90869646″ http://vimeo.com/90869646.
http://www.straatfeesten.com” www.straatfeesten.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *