Goud voor Louis en Liliane te Hoevenen

Louis Wauters en Liliane Vanalme, uit de Beukenlaan in Hoevenen, vierden op zaterdag 28 juli het heuglijk feit dat ze vijftig jaar getrouwd zijn.
Louis werd geboren te Boechout op 12 september 1940 en Liliane te Poperinge op
4 juli 1941 maar ze verhuisde daarna met haar familie naar Berchem. Nadat ze de school verlaten had werkte ze in een winkel van voedingswaren in Antwerpen en een nicht van Louis was daar haar collega. Op vraag van deze laatste gingen ze samen naar de jaarmarkt in Boechout en het was daar dat Liliane Louis leerde kennen.
Louis was drukker van beroep bij het bedrijf “Astra” in Deurne, in het begin werkte hij voor het weekblad “Dag Allemaal”. Het bedrijf werd opgedoekt in 1989 en Louis kon toen nog voor ongeveer tien jaar terecht bij “Gazet van Antwerpen”. Liliane werkte gedurende veertig jaar in dezelfde winkel. De jubilarissen bleven zonder kinderen.
Hobby’s
In zijn vrije tijd organiseerde Louis reizen en toen hij met pensioen ging had hij daar nog meer tijd voor. Maar dat werd hem op de duur ook teveel. In 1999 kwamen ze vanuit Berchem in Hoevenen wonen waar ze nu al goed ingeburgerd zijn. Als er gefeest en gereisd wordt bij OKRA zijn ze bijna altijd van de partij.
Een zestal jaren geleden begonnen Louis en Liliane met het verzamelen van champagnecapsules. Ondertussen bezit het koppel al bijna achtduizend verschillende capsules, mooi bijgehouden in speciale daarvoor ontworpen boeken.
Het zijn niet altijd metalen capsules die zich boven op de kurk bevinden, er zijn ook porseleinen exemplaren bij. In “De Polder” van 20 januari 2012 stond een uitgebreid artikel over de liefhebberij van de jubilarissen en ook in “Gazet van Antwerpen kon men er alles over lezen.
Wij wensen hen nog vele gezonde en gelukkige jaren en nog veel genot bij het beoefenen van hun hobby. Proficiat !

L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder