Goud en Brons op Belgisch Kampioenschap voor Kape-Atleten

De Waalse atletiekfederatie organiseerde dit jaar het “Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren” in Moeskroen. Op dag 1 werd Renée Eykens Belgisch kampioene op de 1500 m bij de scholieren-meisjes, op dag 2 voegde Jochem Vermeulen er nog een bronzen medaille op de 800 m bij de cadetten-jongens aan toe.
8 atleten van de Kapelse atletiekclub konden de tocht naar Moeskroen inzetten. Vroeg op dag 1 was het al de beurt aan Jordi Van den Eynden voor de reeksen van de 300 m horden. In zijn reeks werd hij 2de in een tijd van 43″64, meteen goed voor een plaats in de finale op zondag. Jordi Richter nam de volle baanronde voor zijn rekening. Op de 400 m finishte hij als 4de in zijn reeks met 58″26 op het scorebord.
In de late namiddag kwamen de scholieren-meisjes aan de start van de lange loopnummers. Renée Eykens had op dit Belgisch kampioenschap gekozen voor de afwisseling: een 1500 m. En ook daar liet ze de rest van het deelnemersveld achter zich. Met een tijd van 4’33″40 werd ze Belgisch kampioene en verbeterde zij haar eigen beste Belgische jaarprestatie, haar persoonlijk record én het clubrecord bij de scholieren-meisjes en A.C. dames van KAPE. Het clubrecord bij de scholieren-meisjes werd zelfs met 20″ scherper gesteld ! Op de dubbele afstand – de 3000 m – startte Jolien Denis. Met 11’52″39 werd ze 13de.
In de namiddag van dag 2 stond er voor Jordi Van den Eynde de finale van de 300 m horden op het programma. Met 42″28 bleef hij nipt boven zijn beste prestatie dit jaar, maar dit leverde hem wel een 5de plaats op bij de cadetten-jongens. Ook Robbe Van Riel miste op een haartje zijn beste jaarprestatie bij het hinkstapspringen. Zijn 11 m 80 was goed voor de 4de plaats, maar daarmee viel hij nipt naast het podium. Voor Glenn Van Thillo zat er bij het speerwerpen wél een  persoonlijk record in. Met 41 m 65 werd hij 13de.
Medaillewinnaar van dag 2 werd Jochem Vermeulen op de 800 m bij de cadetten-jongens. Een tijd van 2’03″62 leverde hem de 3de plaats en de bronzen medaille tijdens dit Belgisch kampioenschap op. De enige scholier in het gezelschap bleef een heel eindje onder zijn beste worp van dit seizoen met de speer. Pieter Van Hooydonck kwam met 48 m 98 uit op de 8ste plaats.
Goud en brons voor de Kapelse atletiekclub … niet mis voor deelname aan een Belgisch kampioenschap bij de jeugd.