Goed nieuws voor Keizerrijden: Frans Tijsmanstunnel toch open dit weekend

HAVEN/LILLO – De weekendsluiting van de Frans Tijsmanstunnel (R2) van 24 t.e.m. 27 maart is opgeschort.

Dankzij de gunstige werf- en weersomstandigheden zit de aannemer goed op schema wat betreft de vernieuwing van de vluchtdeuren in de Frans Tijsmanstunnel (R2). Daarom wordt de weekendsluiting die gepland staat voor aanstaande weekend, van vrijdagavond 24 tot en met maandagochtend 27 maart, opgeschort. Zo wordt de hinder maximaal beperkt voor zowel de havenbedrijven als het doorgaande verkeer.
De nachtelijke sluitingen richting Gent lopen door tot vrijdagochtend 7 april.

Sluitingen richting Nederland vanaf 17 april

Vanaf maandag 17 april starten we met de werken in de tunnelkoker richting Nederland. Net zoals voor de werken richting Gent, kan je de Tijsmanstunnel niet passeren wanneer de aannemer aan het werk is. Dat is telkens ‘s nachts, van maandagavond tot en met vrijdagochtend tussen 20.00 en 05.00 uur. Tijdens de nachten van 27 op 28 april en van 1 op 2 mei is er geen werfactiviteit. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkzaamheden midden mei beëindigd zijn.

Er gelden twee omleidingsroutes. Wie het noorden van Antwerpen wil bereiken, rijdt om via de N101 – Noorderlaan – complex Ekeren. Rijd je naar de Nederlandse grens? Volg dan de omleiding via de N101 – complex Zandvliet. Voor de hulpdiensten blijft steeds één rijstrook beschikbaar.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *