Gitte Haenen: dubbel Belgisch kampioen en twee Belgische records.


In het kader van het “Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën”, werden ook de titels verdeeld voor G-sporters op het “Belgisch Kampioenschap Atleten met Handicap”. Kapelse Gitte Haenen – lid van de lokale atletiekclub KAPE – haalde twee Belgische kampioenstitels binnen: op de 100 m en 200 m. Het bleef echter niet bij deze twee titels, op beide loopnummers verbeterde zij ook haar (eigen) Belgische records.
Deze records had ze eerder neergezet op de internationale atletiekmeeting ParAthletics in het Zwitserse Nottwil. Daar vestigde ze – met een gewone blade, geen speciale sprintblade – nieuwe Belgische records op de 100 m in 17”81 en op de 200 m in 37”97. De protheseloopster liep daar ook de 400 m (een niet paralympische discipline in haar klasse) in een tijd van 1’28”76. Het vorig record stond op naam van de Amerikaanse Sarah Reinertsen. Zij liep in 1999 in Barcelona het vorig record (1’34”62). Het record van Gitte op deze 400 m was dus ook meteen een nieuw wereldrecord.
Op het voorbije “Belgisch Kampioenschap Atleten met Handicap” in Brussel, nam ze met 17”39 op de 100 m en 37”34 op de 200 m opnieuw een hap uit haar vorige records, die ze neerzette in Zwitserland.
Haar intrede bij de G-sporters is niet onopvallend verlopen. Zowel haar titels als haar nieuwe records, zorgden ervoor dat ze nu – in haar eerste seizoen bij de atleten met handicap – al geselecteerd werd voor het wereldkampioenschap dat van vrijdag 14 juli tot zondag 23 juli plaatsvindt in Londen. Gitte zal daar op zondag 16 juli de 100 m lopen. Daar kan ze zich – voor de eerste keer – meten met de absolute wereldtop. Meer over deze Kapelse atlete kan je lezen op de website van haar club: www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder