Ghelamco Arena van de Polder wordt kantine van de hoop

KSKNS EN CHICABOO’S VERKOPEN POP-UP KANTINE


Dat de Ghelamco Arena van de Polder al lang klaar had moeten zijn, dat moeten we u niet meer vertellen. Wel, dat het einde in zicht is. Eind juni kunnen softbalclub de Chicaboo’s en voetbalclub KSK Nieuw Stabroek hun nieuwe kantine in gebruik nemen. De kantine van de hoop die symbool moet staan om terug activiteiten te kunnen organiseren voor beide clubs.
“Het is al een mooier zicht met die ramen”, bewondert secretaris van de Chicaboo’s, Frank De Nijs, de nieuwe kantine. Samen met de voorzitter van Nieuw Stabroek, Walter Eestermans, wacht hij op een rondleiding met de architecten. Beide kijken ze nieuwsgierig naar hun uitgestrekte tempel. “Als je er recht voor staat, is het echt een mooi gebouw. Dat gaat mooi ogen.”, vertelt Eestermans.

De imposante kantine kijkt uit op alle voetbal- en softbalvelden. Velden die er sinds oktober 2020 verlaten bijliggen. Ook de Chicaboo’s en KSKNS voelen de coronacrisis. “Onze jeugdtoernooien gaan al twee jaar niet door. Dat is een serieuze aderlating.”, zegt KSKNS-voorzitter. Ook voor de Chicaboo’s zijn de afgelaste toernooien een financiële domper. “Dat is elke keer een strop.”, aldus Frank De Nijs.

Het is dan ook de vraag of ze in juni de kantine wel mogen openen. “We houden ons hart vast of het wel mag met corona.”, zegt Walter realistisch. Hopelijk staat de opening van de kantine symbool voor de activiteiten die opnieuw kunnen starten. Dat is ook het doel van schepen van Sport, Liesbeth Bardyn (CD&V): “Het heeft al lang genoeg geduurd, dus de kantine moet klaar zijn voor de start van het voetbalseizoen.”
Over Bardyn hebben beide clubs trouwens geen slecht woord. “Het is de beste schepen van Sport die we al hebben gehad.”, stoeft Eestermans over Liesbeth. Ook de Chicaboo’s zijn tevreden, volgens De Nijs: “Voor alle sporten, in haar totaliteit, doet ze het goed.” Ook het werk van schepen Sarah Demartelaere (N-VA) wordt geapprecieerd. Zelf is Sarah tevreden dat de eindmeet in zicht is: “We hebben er serieus aan moeten trekken, maar eind juni is het klaar.”
Voor de opening van de Ghelamco Arena van de Polder is het nog even wachten, maar wij kregen toch al een rondleiding. Check de beelden op onze Instagrampagina.

KSKNS en Chicaboo’s verkopen pop-up kantine


De Ghelamco Arena van de Polder van voetbalclub Nieuw Stabroek en softbalclub De Chicaboo’swordt eind juni opgeleverd. Tijdens de verbouwingen gebruikten beide clubs twee containers die ze tot een mooie kantine hebben omgebouwd (zie foto). Zowel de Chicaboo’s als KSKNS zijn trots op hun pop-up kantine en daarom zijn ze van plan om de omgebouwde containers te verkopen. Voor meer informatie kan je terecht bij het bestuur van beide clubs.


Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder