Gezellige polderpicknick op weide achter PITO Stabroek

polderpicknck
[Not a valid template]
Meer dan 300 picknickers waren zondag 7 augustus present op de weide achter het PITO in Stabroek. De zomerpicknick, georganiseerd door Regionaal Landschap Voorkempen, had voor de 8ste keer op rij plaats maar ze waren voor het eerst te gast in Stabroek. Dit jaar stonden de polders van Stabroek in de kijker. Het is een uniek stukje landschap, rijk aan weidse zichten en eeuwenoude dijken.
Lokale landbouwers hadden een heerlijke picknick bereid met hoeveproducten: verse groenten en aardappelen uit de polder, lokaal hoevevlees en hoevezuivel. In de namiddag kwamen er nog extra bezoekers een kijkje nemen. Er was een infomarkt met kraampjes van verschillende verenigingen, een gezellig café, muziek, straattheater maar je kon ook op stap gaan met de huifkar of zelfs vlinders gaan zoeken. Je kon ook deelnemen aan het knutselatelier, volksspelen, je laten schminken, … kortom voor ieder wat wils.
Schepen An Vanalme (N-VA) heette de menigte van harte welkom en wees er op dat op zondag 7 augustus het startschot werd gegeven om iedereen de kans te geven om op een speelse en bovenal lekkere manier kennis te laten maken met de polderstreek. “ Met dit project willen we samen het poldergebied omkaderen dat zich situeert tussen de A12 en natuurgebied Het Rood. Het promotieproject is begroot op 37000 euro en kan voor 65% rekenen op Europees subsidiegeld. De gemeenten Kapellen en Stabroek staan in voor het overige deel. Een smakelijke en gezellige polderpicknick is een eerste fase van de promotiecampagne. Nadien komt er nog een reizende poldermobiel, die het verhaal van het polderlandschap vertelt en de invloed van de bodem op de polders.”, aldus Vanalme.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder