Geschenkenbeurs De Wingerd Brasschaat – Mariaburg

geschenkenbeurs


Vrijdagavond 14 november werd in Steinerschool De Wingerd, Zwemdoklei 3, Brasschaat-Mariaburg de geschenkenbeurs feestelijk geopend. Lokaal muzikaal talent, vuurkorven en allerlei lekkers zorgden voor een heuse openlucht lounge-sfeer.
Nele Gijsel, secretaris ouderraad en drijvende kracht achter deze beurs, is niet weinig trots: “In bijna elke Steinerschool is het een jaarlijkse traditie een geschenkenbeurs te organiseren. Het aanbod past binnen de sfeer van de school: handgemaakt, fair trade, biologisch, ecologisch. Deze beurs draait volledig op de vrijwillige inbreng van de ouderraad, vrijwilligers en ouders. Ieder brengt zijn of haar kwaliteit naar voor: van grafisch ontwerp affiches tot allerlei praktische zaken. Het initiatief startte hier bijna 24 jaar geleden en groeide uit tot een enorm succes”.
In de beginperiode moesten er standhouders geronseld worden, nu moet de eigen oudergroep plaatsen reserveren wegens het succes van deze formule.
Zaterdag 15 november stelde de zesde klas de “wereldkeuken” voor. Ouders druk aan het fornuis en de leerlingen bedienden de klanten als ervaren super beleefde kelners. De opbrengst hiervan gaat naar de schoolreis, begin juni.
Na een lekkere maaltijd verder snuisterend langs de prachtig verzorgde standen kwamen we onverwacht in een heuse signeersessie terecht…de boekenbeurs was toch afgelopen?
Een bescheiden Max Goovaerts, oud leerling van De Wingerd geeft meer uitleg: “ Voor mijn eindwerk 2 jaar geleden had ik een thema nodig. Als kind werd ik in mijn omgeving geconfronteerd met de dood en afscheid nemen, het was op jonge leeftijd heel moeilijk om hiermee om te gaan. In dit boekje wil ik aan jongeren duidelijk een boodschap meegeven betreft het afscheid nemen en het verwerkingsproces. Het werd een boekje “tranen voor jou” met dierlijke personages om het vrij open en toegankelijk te houden. Samen met Jorrit Verwimp werd een eerste ontwerp gemaakt om het later verder uit te werken met huidig resultaat, 3 uitgeverijen toonden reeds interesse, afwachten. Gestart met een beperkte oplage van 400 exemplaren werden er op 1 week tijd 100 verkocht”.
Met terechte trots signeerde Max speciaal voor vele aanwezigen en ook voor onze redactie!
Vele bezoekers bevestigden dat het voor jongeren zeer moeilijk is het verlies van een dierbare te plaatsen.
Via www.steinerschooldewingerd.be kan u meer informatie verkrijgen.
De Wingerd zit na 30 jaar niet stil: infoavond 21 januari 2015 om 20u. Elke woensdag kan u inschrijven voor het kijkmoment in de kleuterschool. kleuterschool@steinerschooldewingerd.be
Luc Rampart

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *