Gerard Van de Ven overleden

Gerard op de sjachermarkt in Lillo

“Wieken van Buitenmolen ‘in de rouw’ bij het overlijden van overbuur, molenvriend en bekende Berendrechtenaar, Gerard, Tripke, Van de Ven.” Zo bereikte onze redactie het nieuws dat Gerard Van de Ven ‘Den Trip’ overleden is. De goedlachse Gerard was in de streek alom gekend en woonde vlakbij de molen. Hij baatte vele jaren het café ‘Huis ten Halve’ uit, was gansrijder, verzamelaar en nog zoveel meer.

Enkele weken geleden startte hij met een brocanterie winkeltje. Elke eerste zondag van de maand zou je er terecht kunnen met je spulletjes, die hij zou verkopen tegen commissie. Gerard had er al zoveel werk in gestoken om alles te sorteren. Ook dat heeft niet meer mogen zijn.  

Gerard stond mee aan de heropstart van de vrouwengans. In de jaren ‘70 tot half jaren ‘80 reden de vrouwen aan de Leeuw van Vlaanderen. Op 7 mei 1994 was er onder impuls van Gerard een heropstart. Er werd toen met 23 amazones gereden aan zijn café ‘Huis ten Halve’. Dankzij de Trip rijden ze nu nog altijd, met een opbrengst voor het goede doel.

Als goede buur en eerbetoon zette molenaar Jorn Van de Cloot zijn molen in rouwstand. Dat is vooral een Nederlandse traditie. Wanneer de onderste wiek net voorbij de toegangsdeur van de molen staat, wil dat zeggen dat de molenaar of in dit geval een goede molenvriend is overleden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder