Gemeenteschool 'De Rekke' uit Hoevenen viert 150 jaar

de rekke 150 jaar

Op de foto burgemeester Rik Frans, inspecteur Ludo De Lee,
schepen Veerle Nuyts, directeur Inge Coeckelbergs,

illusionist Kurt Demey en vooraan Josefien Derijcke

[Not a valid template]Vrijdag 2 december werd het 150 jarig bestaan van de gemeenteschool ‘De Rekke’ in Hoevenen gevierd. Als gastvrouw verwelkomde schepen van onderwijs Veerle Nuyts iedereen in de polyvalente zaal van de school. Alle huidige leerkrachten, directeur en secretariaat waren uitgenodigd maar ook allen die hen daarin voorgingen. De energieke poetsdienst, de pastoor, het oudercomité, de ouderraad, waren eveneens van de partij. En ook vele fijne mensen die zich met hart en ziel ingezet hebben voor de school of tenminste zeer betrokken waren met de werking zoals gewezen directeurs en gepensioneerde leerkrachten. Burgemeester Rik Frans, die ooit nog lesgaf aan ‘De Rekke’ schetste de geschiedenis van de school. Tweede spreker was coördinerend inspecteur van de basisschool Ludo De Lee. Hij gaf op zijn beurt een uiteenzetting over de geschiedenis van het gemeentelijk onderwijs. Tenslotte kwam trotse directeur Inge Coeckelbergs aan het woord met veel woorden van dank voor iedereen die ook maar op de één of andere manier ervoor gezorgd had dat de Rekke is uitgegroeid tot wat ze vandaag is.
Josefien Derijcke, finaliste van de Voice kids, zorgde met een schitterend vertederende stem voor de muzikale intermezzo en Kurt Demey, illusionist, deed met een act met foto’s de ganse zaal met verstomming slaan. Hij is de zoon van Rosette Liekens en Bruno Demey die al het langst als (pleeg)ouders aan de schoolpoort staan. Ze hebben nl. 53 pleegkinderen onder hun hoede gehad. Coeckelbergs eindigde met de woorden van Alida De Bie waar ze zich in kan vinden: ‘Onderwijzen is wonderwijzen’. Daarna was er een verzorgde receptie aangeboden in de Oude Brouwerij.
Meer hierover in ons magazine.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

 1. Geachte,
  Mijn naam is Christ Wagemakers en ik ben op zoek naar juffrouw Teuns die mij in 1959 in het tweede studiejaar les gegeven heeft.
  Het was toen al een dame van middelbare leeftijd en ze zal ondertussen vele jaren overleden zijn.
  Ik heb enorm veel aan deze dame te danken die mij tijdens de speeltijd bijles gaf en mij leerde schrijven. Zo schrijf ik nu nog steeds haar ouderwetse krullende hoofdletters.
  Na al die jaren voel ik nu als 70-jarige een intense nood om met een bloemetje op haar graf haar alsnog te eren.
  Kan u mij een beetje op weg helpen haar te vinden?
  Mijn dank is groot,
  met vriendelijke groeten
  C.Wagemakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder